İzmir’de tanınmış işadamlarına FETÖ’den tutuklama

İzmir’de tanınmış işadamlarına FETÖ’den tutuklama
  • 14 Aralık 2016 08:35

Örgütün “esnaf yapılanması”na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 29 kişiden, işlemleri tamamlanan 11’i adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan, Tereci Gıda’nın sahibi Kenan Tereci ile Şirincan Restorant’ın sahibi Kenan Şimşek’in de aralarında bulunduğu 7’si tutuklandı.

İzmir merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) esnaf örgütlenmesine yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan, aralarında Tereci Gıda’nın sahibi Kenan Tereci ile Şirincan Restorant’ın sahibi Kenan Şimşek’in de bulunduğu, 7 kişi tutuklandı, 4’ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince örgütün esnaf yapılanmasında bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 29 kişiden 11’inin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

“Silahlı terör örgütü üyesi” oldukları iddiasıyla adliye sevk edilen, aralarında Tereci Gıda’nın sahibi Kenan Tereci ile Şirincan Restorant’ın sahibi Kenan Şimşek’in de bulunduğu, 7 kişi tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer şüphelilerin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Operasyon
İzmir merkezli 2 ilde 2 Aralık da düzenlenen operasyonda gizli tanıkların ifadeleri ve örgütten ayrılan bazı kişilerin beyanları doğrultusunda FETÖ/PDY’nin “esnaf yapılanması” üyesi oldukları iddiasıyla 29 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, toplantılarına katıldıkları örgüte finans sağladıkları iddia edildi.
 

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.