İzmir’de son nöbet tutuldu

İzmir’de son nöbet tutuldu
  • 11 Ağustos 2016 08:30

İzmir’de demokrasi nöbeti için Konak Meydanı’nda toplanan darbe karşıtı vatandaşlar alanda kurulan ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki konuşmasını canlı dinledi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, İzmir’de bugün de tarihi Konak Meydanı’nda sürdü. Alanda kurulan ekranlardan, Ankara’da konuşan Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları canlı yayınlandı. Darbe karşıtı vatandaşların 28 gündün tuttuğu ‘Demokrasi Nöbeti’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla bugün sona erdi. Etkinliğe, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de katıldı.

Vatandaşların; düne, bugüne ve yarına sahip çıktığını söyleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Her şey göz önünde meydanda, millet burada vatandaş burada. Vatandaş; dününe, bugününe ve yarınına sahip çıkmıştır. Benim esas üzerinde duracağım şey, hakikaten 15 Temmuz’un kahramanları kadınlardır. Kadınları tebrik ediyorum, tüm milletimizi tebrik ediyorum” dedi.

KİCK BOKSCULAR DA MEYDANDAYDI

Türkiye’nin ayakta kalması için aylarca nöbet tutabileceklerini söyleyen Türkiye Kick Boks Federasyonu İzmir İl Temsilcisi İsam Akgül ise “Bu vatanımıza yapılan ihanet kalkışması karşısında bizde ilk günden beri sporcularımız, antrenörlerimiz, hakemlerimizle birlikte bütün Türkiye’de olduğu gibi bizde bu kalkışmaya karşı geceden sabaha kadar burada nöbet tutuyoruz ve gündüz işimize gidiyoruz. Tekrarlanmaması için bu nöbetin yıllarca sürmesi gerekirse biz buradayız ve günlerce burada uykusuz kalırız” dedi.
Nöbete katılan vatandaşlardan Avukat Mehmet Ertan ise “Bizim gibi düşünen insanlar sayesinde bu millet sayesinde darbe önlenmiş oldu” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  EFES SELÇUK BELEDİYESİ ATALIK TOHUMLARDAN ÜRETTİĞİ FİDELERİ HALKLA BULUŞTURDU
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.