İzmir’de kadın belediye başkanı gururu

İzmir’de kadın belediye başkanı gururu
  • 4 Nisan 2019 13:02

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde rekabetin kıyasıya yaşandığı İstanbul, Ankara ve İzmir’in arasında, kadın belediye başkan rekorunu İzmir kırdı. İstanbul ve Ankara’da sadece 2 kadın belediye başkanı seçilirken, İzmir’de bu sayı geçtiğimiz döneme göre 2’den 4’e yükseldi. Bu sayede İzmir 3 büyükşehir arasında zirveye oturdu. Resmi olmayan sonuçlara göre; kadın başkan sayısında rekor kıran İzmir’de ise Kiraz’da AK Parti adayı Saliha Özçınar ikinci kez belediye başkanı seçilirken, CHP’den Balçova’da Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya, Karaburun’da İlkay Girgin Erdoğan ve Selçuk’ta Filiz Ceritoğlu Sengel ilk kez seçilen kadın belediye başkanları oldu.

Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı olmaya hak kazanan Filiz Ceritoğlu Sengel ise, Gazete Ege’ye duygularını bu sözlerle dile getirdi: “Selçuk halkına çok teşekkürler, gururluyum. Gururlu olmamak mümkün değil. Demek ki halkın tevazusunu sağlayabilmişim. Yani bu seçimde ben zaten açıklamamı yapmıştım. Sabır kazandı, samimiyet kazandı, kararlılık kazandı. Bu seçimi bence Selçuk halkı kazandı” diye konuştu. 

37 kadın başkanlık koltuğunda 

Resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Sancaktepe’den AK Parti adayı Şeyma Döğücü ile Ankara Akyurt’ta AK Parti adayı Hilal Ayık, iki büyük ilin tek kadın belediye başkanı oldu. Manisa, Bursa, Antalya ve Balıkesir gibi büyük illerde kadın belediye başkanı seçilmezken, Türkiye genelindeki 81 il ve ilçelerde ise toplamda sadece 37 kadın belediye başkanının seçildiği öğrenildi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Esnafın sorunlarını masaya yatırdılar
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.