İzmir’de imamla cemaat arasında klima anlaşması!

İzmir’de imamla cemaat arasında klima anlaşması!
  • 22 Haziran 2016 11:59

İzmir’de imam ile cemaat arasında anlaşma sağlandı. Klimaların 24 saat açık kalmasını isteyen cemaate karşılık, imam müsriflik olacağı gerekçesiyle 12:00-17:00 saatleri arasıyla sınırlandırdı

Ramazan’ın ilk gününden bu güne sıcaktan bunalan vatandaşlar, klimalı camilere akın ediyor. İzmir’in Torbalı ilçesinde de sıcaklığın 43 dereceyi bulmasıyla oruç tutan vatandaşlar, daha çok klimalı camileri tercih etti. Öğle sıcağında ise çok sayıda esnaf kepenk kapattı, kendini serin yerlere attı. Bir kısım vatandaş ta klimalı camilerde hem serinledi hem de ibadetlerini yaptı.
KLİMALAR 5 SAAT AÇIK KALACAK
Sıcaktan bunalarak Atatürk Sanayi Sitesi’nde bulunan camiye akın eden sanayi işçileri ise, camideki klimayı da kendi keyiflerine göre ayarlayınca tartışma yaşandı. Camideki klimanın uzun süre çalıştıran vatandaşlara ise cami imamından uyarı geldi. Hava sıcaklığının normal seviyenin üzerinde olmasının herkesi bunalttığını söyleyen cami imamı, cemaate israftan da kaçınmanın öneminden bahsetti. Sıcak günlerde oruç tutmanın zor olduğunu belirten cemaat, klimanın açık kalmasını isterken, cami imamı klimanın sabahtan akşama kadar açık kalmasının fuzuli olduğunu ifade etti. İmam, cemaatle konuşarak bundan sonra saat 12.00’de caminin klimasının açılıp saat 17.00’dan sonra kapanacağı konusunda anlaşmaya vardı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sporda Bayraklı farkı!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.