İzmir’de ‘Gölbaşı-3’ operasyonu: 11 tutuklama

İzmir’de ‘Gölbaşı-3’ operasyonu: 11 tutuklama
  • 29 Ağustos 2016 08:26

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik “Gölbaşı-3” adıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 32 zanlıdan 11’i tutuklandı, 12’si yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla, 9’u da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 11’i tutuklandı, 12’si yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla, 9’u da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 19 Ağustos’ta Balıkesir, Bursa ve Denizli’yi de kapsayacak şekilde eş zamanlı operasyon düzenlemiş, “Gölbaşı-3” adı verilen operasyonda, FETÖ/PDY’nin Ödemiş yapılanmasında yer aldıkları ileri sürülen önce 25 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında gözaltı kararı bulunan 7 kişi de daha sonra gözaltına alınmıştı.

Terör örgütü adına faaliyet yürüterek “himmet” toplantıları organize ettiği ileri sürülen zanlıların, silahlı terör örgütünün yöneticisi oldukları, örgüte finans desteği sağladıkları ve eleman temin ettikleri iddia edilmişti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin daha önce düzenlediği “Gölbaşı-1” ve “Gölbaşı-2” operasyonlarında 37 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında “Ödemiş imamı” olduğu iddia edilen Ali Aslan ve bürokrasi atamalarından sorumlu olduğu ileri sürülen İlhan Arslan’ın da olduğu 30 zanlı tutuklanmıştı. Zanlılardan 5’i yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla, 2’si de mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. (a.a)

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.