İzmir’de FETÖ/PDY zanlısı 8 kişi adliyede

İzmir’de FETÖ/PDY zanlısı 8 kişi adliyede
  • 9 Temmuz 2016 09:07

İzmir merkezli olarak 10 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında bir emekli subayın da bulunduğu 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Soruşturmada bir numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen’in yer aldığı, aralarında kapatılan Bugün TV’nin eski genel yayın yönetmeni Tarık T.’nin de bulunuduğu 22 kişi hakkında da yakalama kararı olduğu belirtildi.

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun FETÖ/PDY’ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, geçen perşembe günü, İzmir merkezli olmak üzere Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar ve Mersin’de operasyon yapıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde aramalar yapılırken 8 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan emekli subay Zafer D. ile diğer zanlılar Yılmaz Ş., Hasan T., Mehmet Kerem C., Şadi Y., Fatih D., Recai A. ve Halil K.’nın ifadeleri alındı. Gözaltında bulunan 8 kişinin, Fethullah Gülen’in yönetimindeki örgüte üye oldukları, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları öncesi, İstanbul Altunizade’de bulunan bir dershanede oluşturulan Ahali Heyeti’ne, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bulunan, örgüte yakın askerlerin bilgilerini verdikleri ve rütbelerinin yükseltilmesini sağladıkları, şüphelilerden Kerem C.’nin eldiven takıp Genelkurmay’da bulunan bilgisayardan aldığı bilgileri Ahali Heyeti’nde bulunan gazeteci Tarık T. , Engin S., Fethullah Gülen’in doktoru Kudret Ü., işadamları Mehmet Büyük Ç., Mehmet Ali Ş. ve Naci T.’ye ilettikleri ve arşiv oluşturdukları belirtildi. İşlemleri tamamlanan 8 kişi bugün sabah saatlerinde İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Bazı şüphelilerin ellerinde valizlerin olması da dikkat çekti.

Polis, soruşturma kapsamında, aralarında Fethullah Gülen, gazeteci Tarık T., Yılmaz K., Hüseyin D., Kudret Ü., İsmail C., Mehmet Ali Ş., İsmail B., Mehmet Ali B., Mehmet Ali S., Murat K. ve Engin S.’nin de bulunduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı verilidği öğrenildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.