İzmir merkezli 6 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 49 gözaltı

İzmir merkezli 6 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 49 gözaltı
  • 17 Mayıs 2016 08:20

İzmir ve Manisa merkezli olarak 6 ilde düzenlenen Fethullah Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda aralarında Fethullah Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen’in de bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı.

İzmir’deki operasyonun örgütün, eğitim ve mali yapılanmasına, Manisa’da ise cemaatin sivil emniyet imamlarıyla onlarla bağlantıda olan polislere yönelik olduğu belirtildi.

İzmir ve Manisa Cumhuriyet başsavcılıklarının paralel yapı iddialarına yönelik sürdürdüğü soruşturmaların tamamlanmasından sonra bu sabah operasyon başlatıldı. Saat 06.00 sıralarında İzmir merkez, Karşıyaka ve Bergama ilçelerini kapsayan ilk operasyon, cemaatin eğitim kurumları ile mali yönden destek sağladığı ileri sürülen  kişilere yönelik yapıldı. Yaklaşık 500 polisin 80 adrese yaptığı operasyonda, ilk aşamada 29 kişi gözaltına alındı, aranan bazı kişiler de adreslerinde bulunamadı. Operasyonda gözaltına alınan 29 kişi arasında, cemaatin dershaneler ile okullar Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Fethullah Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen, ‘Bergama ilçesi emniyet imamı’, ‘Bergama kadınlar imamı’ ile ‘Karşıyaka muhasebecisi’ konumundaki kişilerin de bulunduğu kaydedildi. Ayrıca, Bergama’daki Ali İpek öğrenci yurdu ile Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği binalarında da arama yapıldı. Gözaltına alınan 29 kişi, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

MANİSA’DA EMNİYET İMAMLARINA GÖZALTI 
Paralel yapı iddiasıyla Manisa merkezli 5 ildeki operasyonlar ise cemaatin, sivil emniyet imamlarıyla, onlarla bağlantılı polislere yönelik yapıldı. Gözaltına alınan 20 kişi arasında yer alan polis ekipleri ‘imam’ konumunda olanların farklı kurum ve kuruluşlarda görev yaptıkları halde polislerden sorumlu oldukları, onları çalışmalarda yönlendirdikleri öne sürüldü.

Bu operasyonda, gözaltına alınanlar da Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.