İzmir’de ‘Çukurca’ yası: Etkinlikler iptal

İzmir’de ‘Çukurca’ yası: Etkinlikler iptal
  • 13 Mayıs 2016 08:35

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde meydana gelen çatışmada ve helikopter kazasında 8 askerin şehit düşmesi nedeniyle İzmir’de de yas var.

İzmir’de acı haber sonrası etkinlikler ve konserler iptal edildi.

CHP İl Örgütü yıllar sonra yeniden programladığı dayanışma pikniğini iptal etti. Gaziemir Sarnıç’ta Pazar günü yapılacağı açıklanan etkinlik daha sonradan açıklanacak ileri bir tarihe ertelendi.

Karşıyaka Belediyesi de Çiçek Festivali kapsamındaki konserleri iptal etti. Bostanlı Pazaryeri’nde bugün başlayan ve 16 Mayıs’a kadar devam edecek festivalde; Nev, Cenk Bosnalı ve Ali Çakar’ın konser vereceği duyurulmuştu. Ancak bu sabaha karşı gelen acı haberler nedeniyle, konser programları durduruldu, açılış töreni gerçekleştirilmedi.

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bugün yine canlarımızı teröre kurban verdik. Çukurca’da teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerimiz; ardından meydana gelen helikopter kazasında da 2 pilotumuz şehit düştü. Vatanları için kahramanca mücadele eden, bu topraklar için canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Festival konserlerimizi şehitlerimize saygı adına iptal ettik. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

FOÇA’DA YÜRÜYÜŞ İPTAL
Foça’da yapılacak olan ‘Zıpkınla Balıkavı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası Eleme Grubu Müsabakaları’nın kortej yürüyüşü de hain saldırı ve kazada 8 askerin şehit olması nedeniyle iptal edildi. Açıklamada, ”

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Foça Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ‘Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonası dolayısıyla bugün yapılması planlanan, kortej yürüyüşü; dün ve bugün meydana gelen terör saldırılarında kaybettiğimiz şehitlerimiz dolayısıyla iptal edilmiştir. Şehitlerimize tanrıdan rahmet, ailelerine, yakınlarına sabır, yaralı Mehmetçiklerimize de acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin başı sağolsun” ifadelerine yer verildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’da 23 Nisan’a yakışır kutlama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.