İzmir’de CHP’li başkana gözaltı

İzmir’de CHP’li başkana gözaltı
  • 22 Temmuz 2016 07:11

15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimin engellenmesinin ardından ülke çapında paralel devlet yapılanmasına karşı operasyonlar sürerken İzmir’de bir gözaltı haberi de Beydağ’dan geldi

CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar gözaltına alındı. Yılmazlar’la birlikte 5 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Yılmazlar’ın ilçede darbe girişimi gecesi sela verilmesinin engellenmek istenmesi nedeniyle gözaltına alındığı ileri sürülürken, Yılmazlar’ın ilçede adliye olmadığı için Ödemiş’e getirildi, yazılı ifadesinin alınacağı öğrendi.

Konuyla ilgili detaylı açıklama yapan CHP İl Başkanı Yüksel’den de önemli mesajlar geldi. Yüksel, ilçe başkanı Yılmazlar’a destek verirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla Beydağ’a gideceklerini ifade etti.

Yüksel, “Başkanımızı tutuksuz yargılanmak üzere az önce bıraktılar. Bazı yerlerde ufak tefek gerginlikler yaşandı. Burada da böyle bir küçük gerginlik yaşanıyor bildiğim kadarıyla. Sürekli sela, ezan sabaha kadar devam edince, ‘Ne oluyor?’ diyenler oluyor herhalde. Bizim ilçe başkanımızın olayla asla bir ilgisi yok. Hatta imam bizim ilçe başkanımız ortalığı yatıştırdığı için defalarca teşekkür etmiş. ‘Sürekli bana yardımcı oluyorsunuz. Siz olmasaydınız ben ne yapardım?’ demiş” dedi.

TAHMİN EDİYORUM AK PARTİ ŞİKAYET ETTİ!
Yüksel şunları söyledi: Daha önce bu işin cadı avına dönüşmemesi ve iktidar partisinin insanları sindirmesi için baskı aracına dönüşmemesi için uyarılarımız olmuştu. Demokrasiye hep birlikte sahip çıkıyorsak önce temel unsurlar olan siyasi partiler ve yöneticilerine sahip çıkacağız. Birlik çağrısı yaptığımız dönemlerde birbirimizi rakip görüp şikayet etmek olmaz.  Ortada bir haftadır şikayet yoktu. İktidar gücüyle karakola çektirmeler doğru şeyler değildir.  Tahmin ediyorum iktidar partisinin Beydağ ilçe yöneticileri imama, emniyete baskı yaparak insanların akşamdan göz altına alınmalarını sağlamışlar. Bu insanlar belediye meclis üyesi, ilçe başkanı, başkan şoförü ve belediyede çalışanı. Yerleşik insanlar… sabah çağrılabilirler… Suçüstü bir şey değil. Niye akşamdan emniyete çekip bu saate kadar orada bekletiyorsun? Niye aileleri tedirgin ediyorsun? Biraz sonra Aziz Başkan’la Beydağ’a gideceğiz. Tekrar demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini, darbelere karşı olduğumuzu vatandaşlarla paylaşıp ilçe başkanımıza geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağız.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal: “Her mahallemize adil ve eşit hizmet gidecek”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.