İZMİR’DE AK PARTİ VE MHP ARASINDA GİZLİ ÇEKİŞME

  • 30 Eylül 2021 11:59

İZMİR’DE AK PARTİ VE MHP ARASINDA GİZLİ ÇEKİŞMEİZMİR’DE AK PARTİ VE MHP ARASINDA GİZLİ ÇEKİŞME

İzmir özelinde, İyi Parti ve CHP Genel Merkez’inde olası bir pazarlığı köşe yazısına taşıdım. Aslında sır olan, özel olan bir bilgi değildi bu. CHP’de, kapalı kapılar ve özel sohbetlerde bolca konuşulan hatta iddiasına girilen bir konu idi.

Konuşulan bir konu ile yüzleşmek CHP içinde bulunan birçok kişiyi rahatsız etti. Hatta bizi (işlerine gelmeyince CHP geleneğinde olan ) satılmış AKP medyası olarak bile yaftaladılar 🙂 Alıştık bu duruma; zira kimi rahatsız eden bir yazı ya da haber yapılsa hemen bu etiketler klavyeden yapıştırılır. Bu da bunu yapanların gerçekle yüzleşmekten ne kadar rahatsız olduklarını gösterir bizim için.

Gelelim Ak Parti ve MHP tarafına. Zira İyi Parti ile CHP arasında yaşanan ve bizi İzmir kısmının ilgilendirdiği konu da Ak Parti ve MHP asındaki gizli çekişme.

Gizli diyorum, zira onlar arasında henüz bu konuda bir anlaşma yolu çizilmedi. Bunun yerine yerel figürlerin münferiden bazı çalışmalar yaptıkları konuşuluyor.

Yıllardır İzmir seçmeninden Büyükşehir Belediyesi için geçer not alamayan Ak Parti için çıkış yolunun bir MHP’li aday olduğu yüksek sesle dile getirilse de, Ak Parti içinde Büyükşehir için adaylık niyeti olanların buna sıcak bakmadığı çok net.

Ak Parti milletvekilleri Atilla Kaya ve Av.Hamza Dağ’ın, Büyükşehir için gönlünün olduğu ve aday olmak istedikleri konuşulsa da; Büyükşehir olmaz ise Atilla Kaya’nın önceliğinin Buca, olmazsa Torbalı olduğu, Hamza Dağ’ın ise Bayraklı’yı gönlünden geçirdiği sır değil.

MHP’de ise bireysel olarak ilçe başkanlarının sahada tam pres çalıştığı bilgileri geliyor. Hatta Ak Partili İlçe Başkanlarının bu konudan ciddi rahatsızlıkları olduğu aşikar.

Buca’da MHP İlçe Başkanı Bahadır Altınkeser’in tüm mesaisini Buca için harcadığı, sürekli esnaf ve vatandaş ile birlikte olduğu konuşuluyor. Buca Ak Parti adayı Mustafa Aslan’ın kaybetmesinden sonra motivasyon kaybına uğraması ve MHP İlçe Başkanlığı’nın bu kadar aktif şekilde çalışması karşılık bulmuş durumda.

Diğer taraftan Foça ve Çeşme’de de benzer bir çalışmanın olduğu, MHP’nin bu bölgelerde çalışmalarını hızlandırdığı kesin.

Gaziemir Belediyesi özelinde bence zaten Halil Arda’nın hataları, kötü yönetimi, belediyeyi başta eşi olmak üzere tüm sülalesi ile yönetme ısrarı, belediyecilikten uzak bir hizmet anlayışı karşısında hangi parti doğru bir adayı çıkarır ise kesin kazanır. Zira bu kadar kötü yönetilen bir belediyeyi, bir ilçeyi kazanmak için sadece doğru aday belirlemek bile yeterli olacaktır. Adayı hangi partinin çıkardığının bir önemi olmayacaktır.

Basın camiası olarak bazen bir araya gelince, “Hep eleştirmek olmaz, bir ilçeyi bize versinler nasıl belediye başkanlığı yapılır görsünler” diye hep konuşuruz. Bu konuşmadan yola çıkarak aklıma gelen bir öneriyi yazayım istedim.

Urla’ya, bence Ege Telgraf gazetesi sahibi gazeteci ablamız Aylin Suphandağlı çok yakışır. Öncelikle bir kadın elinin değmesi Urla’ya çok şey kazandırır. Kendisi Urlalı, orada yaşıyor. Hatta Urla’da yapılan basın toplantılarına yıllardır ev sahipliği sıfatı ile katılmıştır. Bence partisi bile önemli değil, Aylin ablanın adaylığı tüm basın camiasında kabul görür ve herkes sonuna kadar destek olur. Buraya not düşmüş olayım; Urla’ya Aylin ablamız çok hem de çok yakışır.

Bu yazıda Karabağlar Belediyesi’ne hiç değinmedim çünkü zaten yok hükmünde bir belediye. Kendi ilçesinde yaşayan bir kız öğrenciye sahip çıkamayıp, Genel Başkan’a “Efendim benim çok güzel öğrenci yurdum var” diye hava atıp, ardından bir kız öğrenciye bile sahip çıkamadığı bilgisi gidince tüm aksiyon bozulmuştur sanırım.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.