İzmir’de 10 general ve amiral tutuklandı

İzmir’de 10 general ve amiral tutuklandı
  • 18 Temmuz 2016 08:00

Darbe girişiminin ardından İzmir’de düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınanların sayısı 81’e çıkarken, 10 general ve amiral çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı bir grup tarafından geçen cuma yapılan darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler arasında, Ulaştırma Personel ve Eğitim Okul Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter, İstihkam Okul ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saylam, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veyis Savaş ve Hava Sınıf Okulları Komutanı Tuğgeneral Ersal Ölmez bulunduğu belirtildi. Tuğgeneral Osman Nadir Saylam’ın emniyete getirildiği sırada rütbelerinin söküldüğü görüldü.

Bu arada soruşturma kapsamında aranan ve Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda oldukları belirlenen 2 asker için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından üsse operasyon düzenledi. Üsse giren ekipler, üssün çevre güvenlik komutanı Binbaşı Kenan Boz ile Pilot Yüzbaşı Hasan Aslanbay’ı gözaltına aldı. İki asker Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilirken, gözaltı sayısı 81’e yükseldi.

Adliyeye sevk edilen askerlerden Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Salih Sevil, Bornova 57’nci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur, Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, Ulaştırma Personel ve Eğitim Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saylan, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka ve Amfibi Okullar Komutanı Tuğamiral Erdal Ergün tutuklandı.

EK GÖZALTI SÜRESİ
Bu arada gözaltına alınan şüphelilerin yakınları emniyet binası önünde beklemeye başlarken, polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Daha önce adliyeye sevk edilen 20 şüpheli hakkında ek gözaltı süresi alınarak tekrar emniyete getirildiği bildirildi. İzmir’de yakalanan 4 hakim ve savcıdan 3’ünün Adana’ya, 1’inin Van’a gönderildiği kaydedildi. Ayrıca, gözaltındaki şüphelilerden 9’unun savcı, 12’sinin hakim olduğu öğrenildi. İfadelerine başvurulan askerlerin susma haklarını kullandıkları bildirildi.

BASKIN EMRİNİ VEREN PİLOT KURMAY ALBAY İDDİASI 
Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki Grand Yazıcı Club Turban Oteli’nde tatil yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasından kısa bir süre sonra kaldığı villanın darbe girişiminde bulunan askerler tarafından basılmasıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Buna göre, özel eğitimli askerlere baskın emrini, 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ramazan Elmas’ın verdiği iddia edildi. Ayrıca baskına katılan askerlerin, Marmaris’e gitmeden bir kaç saat önce bir başka noktadan İzmir’e geldikleri bildirildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’nın simge yapısına onarım
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.