İzmir ve Ege’den FETÖ operasyonları raporu: Kritik tutuklamalar!

İzmir ve Ege’den FETÖ operasyonları raporu: Kritik tutuklamalar!
  • 3 Eylül 2016 09:30

İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 101 şüpheli için gözaltı kararı çıkarken, aralarında eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin’in de bulunduğu, 53 kişi emniyete götürüldü.

Kapatılan Gediz Üniversitesi’ne yönelik soruşturmada Aralarında eski İzmir Valisi Cavit Kıraç’ın da bulunduğu 18 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin’in de bulunduğu 9’u tutuklandı.

O MÜDÜR TUTUKLANDI
Öte yandan İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 kişiden, 4. sınıf emniyet müdürü Halit Demirok ile bir emniyet personeli tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 5 zanlı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Zanlılar, savcılık sevk evrakı üzerinden “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Demirok ve bir polis tutuklanırken, bir cezaevi 2’nci müdürü ve 2 infaz koruma memuru ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aydın
Aydın’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 sağlık personelinden 12’si tutuklandı.

Manisa
Manisa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 22 emniyet personelinden 14’ü tutuklandı, 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  BAŞKAN TÜRKMEN’DEN 1 MAYIS MESAJI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.