“İzmir Türkiye’nin yüz akı!”

“İzmir Türkiye’nin yüz akı!”
  • 17 Mayıs 2016 14:56

CHP Genel Başkanı, grup toplantısında Moody’s’in Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu 17 basamak yükseltmesini konu alarak, “İzmir ile ilgili yapılan değerlendirme Türkiye için yüz akıdır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasına “Mutlu bir haberle sözlerime başlamak istiyorum” diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, Beşiktaş’ı, Berlin’deki başarısı dolayısıyla Fenerbahçe’yi ve Süper Lig’e çıkan Adanaspor ve Karabükspor’u kutladı.

“Sevindiğimiz ikinci olay İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’yla ilgili” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Moody’s diye bir kredi derecelendirme kuruluşu var. Türkiye dahil pek çok kuruluşun kredi notunu belirler. İzmir ile ilgili yapılan değerlendirme İzmir için Türkiye için yüz akı bir değerlendirmedir. 2010’dan 2016’ya kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu 17 basamak yükseldi. İzmir BŞB’nin kredi notu Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve İsviçre’nin kredi notuyla eşit.

Türkiye’nin kredi notu, İzmir BŞB’nin tam 10 kat altında. Bu CHP’li belediyelerin kul hakkı yemeyip mücadele ettiğinin göstergesi… Bu ayrıca CHP iktidarında Türkiye’nin nereye taşınacağını gösteriyor. Türkiye’yi çağdaş medeniyet düzeyine sadece CHP ulaştırabilir. Örnek mi? İzmir… İzmir BŞB’nin kredi notunu ABD, Almanya ve İsviçre ile eşit duruma getiren belediye başkanı 400 küsur yıl hapisle yargılanıyor. Bu olayı da halkın önüne koymak isterim.”

NE OLMUŞTU?
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aa3 olan ulusal ölçek kredi notunu en yüksek seviye olan Aaa’ya yükseltti. İzmir Büyükşehir Belediyesi artırılan not ile 2010 yılından bugüne kadar, ulusal uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi görünümleri de dahil olmak üzere, notunu 17 basamak artırmış oldu

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.