İzmir Tabip Odasından Başbakana Mektup

İzmir Tabip Odasından Başbakana Mektup
  • 7 Mayıs 2016 11:20

AK Parti’de yaşanan kritik gelişmelerin ardından kongre kararı alınırken, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu aday olmayacağını açıkladı. Başbakan Davutoğlu’na 22 Mayıs’ta yapılacak kongrede veda edeceği görevi öncesi İzmir’den mektup gitti.

İzmir Tabip Odası, Davutoğlu’na mektup yazarak Van’da verdiği sözü hatırlattı.

İŞTE O MEKTUP

Sayın Başbakan,

Basına yansıyanlardan, Başbakanlık görevinizden ayrılacağınızı öğrenmiş bulunuyoruz. Bu kararınıza ilişkin açıklamanızda, verdiğiniz bütün sözleri tuttuğunuzdan söz etmektesiniz.

Size bir sözünüzü anımsatmak isteriz.

İçinde bulunduğumuz yılın 12 Mart günü, Van’da yaptığınız konuşmada, yaklaşan tıp bayramı öncesinde hekimlere “müjde” vererek emekli hekim aylıklarına zam yapılacağından söz etmiştiniz.

Her ne kadar sözünü ettiğiniz zam, sizin de aynı konuşmada vurguladığınız gibi hekimlerin harcadığı çaba, emek ve yıpranmanın gerçek karşılığı olmasa da verdiğiniz sözle ilgili hekim kamuoyunun beklentisi üst düzeydedir. Bütün hekimler, her fırsatta bu konuya ilişkin gelişmeleri sorgulamaktadır.

Verdiğiniz sözün üzerinden geçen bir buçuk aya rağmen herhangi bir gelişme olmamıştır.

Sizi 12 Mart 2016’da Van’da vermiş olduğunuz sözün arkasında durmaya ve verip de yerine getirmediğiniz bir söz bırakmamaya çağırıyoruz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediyesi yeni müdürlüklerle güçleniyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.