İzmir SHOEXPO Açıldı

İzmir SHOEXPO Açıldı
  • 7 Mart 2016 15:30

2017’nin ayakkabı ve çanta modelleri İzmir’de görücüye çıktı. 39. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı -SHOEXPO, fuarcılığın yeni merkezi Fuar İzmir’de açıldı. 132 firmanın katıldığı fuara 34 ülkeden profesyonel alım heyetleri geldi. Fuar, 10 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, Fuar İzmir’de açıldı. 39. kez düzenlenen fuar, ayakkabı ve çanta sektörünün 34 ülkeden gelen temsilcilerini İzmir’de bir araya getirdi. Fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın tüm katılımcılara, ziyaretçilere, kente ve ülkeye hayırlı olmasını, bol kazanç getirmesini diledi. İzmir’de fuarcılığının 2016 yılından itibaren Fuar İzmir ile birlikte katlanarak büyüdüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Amacımız başta Ege Bölgesi ve İzmir olmak üzere ülkemizdeki üreticilerle dünyanın alıcılarını, markalarını  bu mekanda buluşturmak.   Ülkemizin ticaretinin,  sanayisinin gelişmesine katkıda bulunmak. Ayrıca yan ürün olarak hizmet sektörünün İzmir’de belirli bir noktaya gelmesi, gelişmesi,  para kazanması ve yatırım yapması için çok önemli bir etkinlik” dedi.

Demirtaş’tan Kocaoğlu’na teşekkür

Törende konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Bu yıl fuarlarımız giderek büyüyor ama esas nedeni Fuar İzmir gibi güzel bir yerin inşa edilmesi. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İzmir SHOEXPO Açıldı

34 ülkeden geldiler

Fuara bu yıl Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Ermenistan, Filistin, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İsrail, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Kosova, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs, Letonya, Makedonya, Mısır, Nijerya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’dan iş insanları Türk firmalarıyla önemli anlaşmalar için SHOEXPO süresince İzmir’de olacak. T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) destekleriyle düzenlenen fuarda, bu yıl 132 katılımcı yer alıyor.

Genç tasarımcılara ödül

İzmir’in en renkli fuarı SHOEXPO, bu yıl ilk kez düzenlenen“Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması” ile de sektöre genç ve yeni tasarımcılar kazandırıyor. Yurtdışından Azerbaycan, İran, Karadağ ve yurtiçinden başta İzmir olmak üzere İstanbul, Ankara ve Konya’dan 64 tasarımcının, toplam 138 tasarımı ile katıldığı yarışmada, kadın ve erkek kategorilerinde 10’ar tasarım ilk elemeyi geçti. Tasarımlarını ayakkabıya dönüştürerek aralarında ünlü modacı Hakan Akkaya’nın da bulunduğu jüri karşısına çıkan yarışmacılar birincilik ödülünü almak için rekabet etti. “Ege Rüyası” temalı yarışmada her bir kategoriden birinci seçilen tasarımların sahipleri, “Yılın En Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı” unvanını alarak 5’er bin Euro kazandı. Ödüller bugün (7 Mart)  düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Ödül törenin ardından modanın dahi çocuğu Hakan Akkaya’nın 25 tasarımdan oluşan “Siyah Cazibe” koleksiyonu moda severlere görsel bir şölen yaşatacak. Akkaya’nın SHOEXPO için hazırladığı bir tasarımı da ilk kez fuarda görücüye çıkacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ

İzmir SHOEXPO Açıldı

 Otobüs kalkıyor

İzmir ayakkabı endüstrisini yurtdışındaki alıcılarla buluşturan SHOEXPO’ya gelen profesyonel ziyaretçiler için fuar süresince İZFAŞ tarafından otobüs seferleri düzenleniyor. Her 30 dakikada bir gerçekleştirilen otobüs seferleri Hilton Oteli, Swissotel Büyük Efes Oteli, Anemon İzmir Otel,Wyndham Grand İzmir Özdilek Oteli ve Basmane 9 Eylül Fuar Kapısı önünden hareket ediyor. 39. SHOEXPO Fuarı ile katılımcılar, önümüzdeki sezonun sonbahar/kış ayakkabı ve çanta modasını vitrinlerden önce İzmir’de sergiliyor. Fuar, 10 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.