İzmir Şehidini Unutmadı

İzmir Şehidini Unutmadı
  • 4 Şubat 2017 14:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’e geldi. 5 Ocak’ta İzmir Adliyesi’ne gerçekleştirilen hain saldırıda hayatını kaybeden Şehit polis Fethi Sekin’in adı verilen parkın açılışını yapan Kılıçdaroğlu daha sonra şehit memur Musa Can’ın evine taziye ziyaretinde bulundu.

Açılışa CHP liderinin yanı sıra Sekin ailesi, İzmir valisi Erol Ayyıldız, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir milletvekilleri ve çok sayıda İzmirli katıldı.

“Bu bir saygı”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bugün herhangi bir bina açılışı ya da tören değil. Bu farklı bir şey. 13 senedir belediye başkanlığımda bunu ilk kez yaşıyorum bu bir anma, bu bir saygı. Bu vatanı vatan yapan, bu milleti bağımsız yaşatan tüm şehitlerimize, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, teröre karşı mücadele eden, vatanımızı, milletimizi, bağımsızlığımızı koruyan tüm şehitlerimize karşı, bu ülkede demokrasinin, cumhuriyetin yaşaması için, tüm şehitlerimizi anmak için, onların aziz hatırası önünde saygı duyma günüdür. Biz onların anılarını, hatıralarını unutturtmamak zorundayız. Ve Unutturmayacağız… Bu parkta ve Adliye önündeki caddede şehitlerimizin ismi ilelebet yaşayacak. İzmir barışın, özgürlüğün, kardeşliğin kenti… Ülkede birlik beraberlik için, barış gelmesi için tüm İzmirliler elinden gelen desteği vermiştir, bugün vermiştir, yarın da verecektir… İzmir her zaman hazırdır… Kahraman polisimiz İzmirlilerin gönlünde ilelebet yaşayacaktır. Hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

İzmir Şehidini Unutmadı

“Allah Herkesten Razı Olsun”

Fethi Zekin’in babası Zeki Sekin, “Fethi’m o güzel gözlerini dünyaya açtığında ben Ankara’da resmi görevdeydim. Şehit olduğunda Aydın’da ameliyattan yeni çıkmıştım. Cenazesine katılamadım. İzmir şehidine sahip çıktı. Elazığ şehidine sahip çıktı. Türkiye şehidine sahip çıktı. Allah herkesten razı olsun. Ben de o yağmurda ıslanıp tabutunu taşımak isterdim. Oğlumun bedeni şu an burada değil ama İzmir’in dağlarında her çiçek açtığında onun kokusunu duyacağım. Rahat uyu Türkiye’m. Şehitler ölmez, vatan bölünmez… Bir Fethi Sekin ölür, bin Fethi Sekin doğar… Birlik beraberliğimiz korudukça hiç kimse vatanımızı bölemez, bizi parçalayamaz”

İzmir Şehidini Unutmadı

“Hiç kimse endişe etmesin..”

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, “Toprakları ancak o toprakların kahraman evlatları vatan yapabilir. Bu Anadolu topraklarında yüzyıllardır böyle oldu. Bundan sonra da öyle devam edecek. 5 Ocak günü kahraman Fethi Sekin çok büyük bir ders verdi. Arkadaşlarıyla birlikte bir an bile tereddüt etmeden mücadele etti. Bütün İzmir’in, bütün Türkiye’nin kalbinde çok büyük bir yer etti. Eğer bugün bu kentte huzur ile yaşıyorsak onun ve arkadaşlarının sayesindedir… Ona sahip çıkan tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum. Emniyet teşkilatı Türkiye Cumhuriyeti’nin bağrından çıkmış bir teşkilattır bu ülkeyi bölmek isteyen tüm alçakların karşısında durmaktadır. Hiç kimse endişe etmesin. Biz kanımızın son damlasına kadar bu millete devlete sahip çıkmak için mücadele edeceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir -> 

O Artık İzmir’in de Gakkoşudur

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Teröristler hep şunu düşünür, yılgınlık yaratır ve bıktırırız istediklerimizi kabul ettiririz… Ama o hainler şunu bilmiyor, Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir devlet değildir. Kuran insanlar sıradan değildir. Ölümü göze aldılar. Bizim sınırlarımız cetvel pergelle çizilmedi. Binlerce şehidimizin kanı vardır. Gazilerimiz vardır. Şiddet ve terör nereden, kimden gelirse gelsin, hepsinin önünde göğsümüzü siper etmeye hazırız. Bu ülke için vatanımız, milletimiz, bayrağımız çocuklarımız için bunu yapacağız. Bu bizim ortak vatan görevimizdir” dedi.

İzmir Şehidini Unutmadı

Kılıçdaroğlu Artvin’de yaşadığı terör saldırısında da örnek verdi ve “Az önce film izledik. Uzun namlulu silahlarla nasıl saldırdıklarını gördük, silah seslerini duyduk. Bu saldırının benzerini ben Artvin’de yaşadım. Orada da bir askerimiz şehit oldu. İzmir’in bir özelliği var. Anadolu’nun her ilinden insanlar buraya gelir ama hiç kimse kendisini yabancı hissetmez. İzmir’in böyle güzel bir özelliği vardır. Fethi Sekin Elazığlıdır. Ben de Elazığ Ticaret Lisesi’nin ilk mezunuyum. Yıllarım orada geçti. Gakkoş sözcüğünü önemini onlardan duydum. Sevdikleri insanlara öyle hitap ederler. Ben Fethi Sekin artık Elazığ’ın değil tüm İzmir’inde Gakkoşu’dur demiştim. Çok önemli bir mücadele gösterdi. Engellemeseydi daha çok sorunlar önümüze gelecekti. Ama gözünü sakınmadı. Musa Can ‘dışarıda neler oluyor’ diye baktığında, teröristlerin sıktığı kurşunla hayatını kaybetti. Her iki şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar bizim gönlümüzde, bu ülkenin sevdalılarıdır. Ölüme gitmeyi tercih ettiler” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu 15.55 uçağıyla kentten ayrılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.