İzmir gençlerle güzel

İzmir gençlerle güzel
  • 7 Ağustos 2016 08:19

Sosyal projeler ve toplum yararına gerçekleştirilen tüm etkinliklerde ön planda yer alan İzmirli gençler, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarında da önemli rol oynuyor. “Abla-Ağabey-Kardeş”, “Gençler-Yaşlılar El Ele”, “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” ve “Havagazı Gençlik Merkezi” gibi örnek projelerde görev alan gençler, hem kentteki yardımlaşma ve dayanışma ruhunun öncülüğünü üstleniyor hem de birlik ve beraberlik bilincini geliştiriyor.

Dayanışma, yardımlaşma ve sorumluluk duygusunu öne çıkarmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projelerinde en büyük desteği gençlerden görüyor. “Gençler, Yaşlılar El Ele”, “Abla, Ağabey, Kardeş”, “Havagazı Gençlik Merkezi” ve “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” gibi projelere destek veren on binlerce genç, İzmir’deki “birlikte yaşama” kültürünün gelişmesine de çok önemli katkılar sağlıyor.

Tarihi Havagazı Fabrikası’na “gençlik aşısı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kişisel yeteneklerini ilerletme, iletişim becerilerini geliştirme ve kültürel, sosyal ilişkilerini güçlendirmek adına, Tarihi Havagazı  Fabrikası’na adeta “gençlik aşısı” yaptı. Origami’den yogaya 23 farklı branşta kurs ve atölye çalışmaları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, iki yılda 3 bin 540 İzmirli gence kucak açtı.  Kültürel, kişisel ve sosyal gelişime katkı sağlamak amacıyla eğitim gören gençler, hem farklılıkları bilgi zenginliğine çevirdi, hem de çevreye, doğaya duyarlı bir biçimde kendilerini geliştirdi.

 İzmir gençlerle güzel

İzmir’in dayanışma kalesi: “Gönüllü Takımı”

İzmir Gönüllü Takımı, “Abla-Ağabey-Kardeş” ve “Gençler-Yaşlılar El Ele” projeleriyle Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. İzmir’deki kültürel ve uzlaşma bağının güçlenmesinde önemli rol oynayan “Gönüllü Takımı” son bir yıl içerisinde bin 414 genç ile İzmir’in dayanışma kalesini oluşturdu.

“Abla-Ağabey-Kardeş” projesinde sosyal ve ekonomik olarak kısıtlı ilk ve ortaokul çocuklarına yönelik etkileşim çalışmaları yapılırken, “Gençler- Yaşlılar El Ele” projesinde ise 60 yaş üstü yaşlılarla gençler buluşturularak nesiller arası bağlar güçlendiriliyor.

 Kente ilk adımda “İzmir usulü” karşılama

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü kuruluşlar ve ilçe belediyelerle birlikte yürüttüğü “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesi, tam olarak gençlik dayanışması örneği. Üniversitelere kayıt yaptırmak için İzmir’e gelen gençlere, yabancı oldukları kente ilişkin endişelerini azaltmak ve destek olmak, üniversitelerin kayıt noktalarına ulaştırmak, danışmanlık yapmak, kayıt dönemi süresince genç ve yakınlarına kısa süreli barınma olanakları sunmak amacıyla kentte bir ailelerinin olduğunu hissettiren proje, 7 yıldır 10 binlerce gence kucak açtı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.