İzmir Emniyetinden Teröre Geniş Önlem

İzmir Emniyetinden Teröre Geniş Önlem
  • 7 Mart 2016 10:30

Türkiye’de son zamanlarda artan terör olayları ve bombalı saldırılar üzerine, ülke genelinde olduğu gibi İzmir’de de güvenlik önlemleri arttırıldı. Bu önlemler kapsamında, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın talimatıyla kentin 138 ayrı noktasında, merkez, dış ilçe, Terörle Mücadele ile Güvenlik Şube müdürlüklerinde görevli olanların da aralarında bulunduğu 1500 polisle aynı anda yol kontrol uygulaması yapıldı. Çalışmalar kapsamında, toplam 2 bin 162 kişi kimlik kontrolünden geçirildi, haklarında arama kararı bulunan 17 kişi yakalandı. Öte yandan bin 447 aracın da sorgusu yapıldı. Aramalarda, ruhsatsız 3 tabanca, kurusıkı 3 tabanca, 1 bıçak ve bin 980 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Ehliyetsiz araç kullanan 5 kişiye para cezası kesildi, 1 araç ise trafikten men edildi.

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Biz zaten il merkezi ve dış ilçelerin hassasiyeti olan bölgelerinde gerek mahkeme izni gerekse de Valilik oluruyla bu tür uygulamaları yapıyorduk. Uyuşturucu, terör ve asayiş konularında hassas bölgelerde kontrollerimiz devam ediyor. Kentin giriş ve çıkışlarında da jandarma ile terör, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu ve asayiş olaylarına yönelik uygulamalarımız da devam ediyor. Şimdi de haftanın farklı gün ve saatlerinde 150-200 noktada şok uygulamalar yapıyoruz. Tüm bunları kentin huzuru için yapıyoruz, önümüzdeki günlerde de bu tip şok uygulamalar devam edecek” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Yavru kedileri Buca Belediyesi ekipleri kurtardı
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.