İzmir Emniyeti’nden terör alarmı!

İzmir Emniyeti’nden terör alarmı!
  • 22 Mart 2016 11:20

Ankara’da PKK’nın yaptığı iki saldırı ardından İstanbul’da, IŞİD’in düzenlediği canlı bomba saldırısı benzer biri korkuyu İzmirlilere de yaşattı. Özellikle sosyal medya üzerinden, pek çok asılsız canlı bomba yakalandığı haberleri yayıldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak geçen Pazar günü söylentilerin asılsız olduğunu kendi twitter hesabından takipçileriyle paylaşmıştı. İzmirliler arasında kulaktan kulağa yayılan bu fısıltı nedeniyle Kemeraltı, Alsancak gibi neredeyse 24 saat yaşayan semtler ıssızlaştı.

POLİS ÖNLEMLERİNİ HAYATA GEÇİRDİ
Yaşanan bu gelişmeler üzerine, İzmir polisi Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın talimatıyla harekete geçti. Uzunkaya’nın planladığı önlemlere göre, halkın yoğun olarak bulunduğu vapur iskeleleri, metro ve İzban istasyonları, AVM’ler, otogar, çarşılar, pazaryerleri ve duraklarda polis ekiplerince 24 saat esasına göre en üst düzeyde güvenlik önlemi aldı. Sivil görevlilerin de, polis olduklarını belli edecek yeleklerle gezmeleri talimatı verildi.

TERÖRÜN İSTEDİĞİNİ YAPMAYACAĞIZ
Önlem alınan bölgelerde, 24 saat esasına göre polisin sürekli denetimlerinin süreceğini anlatan Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Halkımız görünürde kendi can güvenliği için çarşı ve sokaklara çıkmaktan kaçınırken esasında farkına varmadan teröre alan yaratıyor ve terörün hedeflerine destek veriyor. Bizler halkımızın can ve mal güvenliğini 24 saat ve en iyi şekilde sağlamak için görev başındayız. Yeter ki vatandaşlarımız güvenlik görevlilerine her şart altında yardımcı olsunlar, destek olsunlar, gördükleri, duydukları her türlü şüpheli şeyleri bizlerle derhal paylaşsınlar” dedi. Son günlerde artan bir düzeyde güvenlik önlemlerinin alındığını, bunun da kentte etap etap hayata geçirildiğini de ifade eden Celal Uzunkaya, “İzmir’in tüm giriş ve çıkış güzergahlarında, jandarmayla birlikte yine 24 saat esasına göre kesintisiz kontrol altında tutuyoruz. Ayrıca tüm ilçelerin giriş ve çıkışlarında polis ve jandarma koordineli bir şekilde uygulamalar yapıyor. Ayrıca il genelinde, mevcut motorize ve yaya ekiplere ilave olarak, takviye olarak kaydırılan çok sayıda ekip de, devriye yapacak. Hassas olan tüm bölgeler ile istihbari bilgiler alınan diğer tüm noktalarda, resmi ve sivil personel görev aldı” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.