İzmir Emniyeti’nde FETÖ operasyonu

İzmir Emniyeti’nde FETÖ operasyonu
  • 11 Ağustos 2016 16:08

İzmir merkezli 15 il’de FETÖ/PYD’ye yönelik düzenlenen operasayonda, 39’u polis 4’ü sivil olmak üzere 43 kişi gözlatına alındı.

Gözaltındaki sivillerin, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki şube müdürlüklerinden sorumlu oldukları ve talimatlarıyla buradaki faaliyetleri yönlendirdikleri ortaya çıktı.

FETÖ/PDY soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli 15 ilde operasyon yaptı. Operasyonlarda 39’u polis, 4’ü sivil toplam 43 kişi gözaltına alındı. Soruşturma dosyasında 61 kişinin isminin bulunduğu, 5’inin halen başka suçlardan cezaevinde bulunduğu, 5’inin firarda, 4’ünün yurt dışına çıktığı tespit edildi. Gözaltına alınıp İzmir’e getirilen FETÖ üyelerinden sivil olanların, Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki şube müdürlüklerinden sorumlu oldukları ve talimatlarıyla buradaki faaliyetleri yönlendirdikleri ortaya çıktı. Polislerin de bu kişilerin talimatları doğrultusunda, çalıştıkları saptandı.

URLA’DA 26 KİŞİYE TUTUKLAMA 

İzmir’in’in Urla ilçesinde, “Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 34 kişiden 26’sı tutuklandı. 4’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 8 şüpheli ise serbest bırakıldı.
Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu belirlenen kişi, işyeri, dernek, yurt ve diğer kurumlara yönelik düzenlenen operasyonlarda İ.H.Ç., K.G., H.Ö., H.S., A.B., K.A., A.G., A.E., M.M.B., Ş.A., S.N., Ş.S., S.A., S.S., H.G., K.N.H., H.K., E.B., B.S., H.H.A., M.U., E.G., M.B., C.D., M.C., A.Z., M.D., K.Ş., C.K., R.E., H.W., Ç.B., Ö.K.V. ve U.A. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 6 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Polisteki, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 26’sı tutuklandı. Diğer 8 şüpheli arasındaki K.A., A.B., M.D. ve M.C. adli kontrol şartıyla, Ç.B., Ö.K.V., H.W. U.A. ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.