İzmir Eczacı Odasına Kadın Başkan adayı

İzmir Eczacı Odasına Kadın Başkan adayı
  • 15 Eylül 2023 18:47

Türk Eczacıları Birliğin’de seçim çalışmaları hızla devam ediyor. 24 Eylül’de Türk Eczacıları Birliği 3. Bölge İzmir Eczacı Odası (IEO) seçimi Olağan Genel Kurulu, 9 Eylül Üniversitesi Alsancak Rektörlüğü’nde gerçekleşecek.
Seçime turuncu liste ile giden güçlü adaylardan olan Eczacı Aysun Kale son dönemlerde yaşanan sağlıkta dönüşüm politikalarının sonucunda eczacılık mesleğinde yaşanan sorunlara yönelik çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti. Kale, “Mesleğin geleceği ile ilgili kaygı duyan bir grup duyarlı eczacı olarak yola çıktıklarını” da kaydetti.
İzmir Eczacılar Odası Başkan adayı Kale’nin açıklaması şöyle;
“Mesleğimizin geldiği noktayı üzüntüyle takip etmekle yetinmeyip çözüm noktasında yer almak, toplum sağlığının ayrılmaz bir parçası olan eczacılık mesleğinin hak ettiği değere ve haklara sahip olmasını sağlamak temel hedefimiz. Genç, dinamik, yenilikçi, şeffaf ve hukuksal yapıyı temel alan, herkese eşit mesafeli bir yönetim şekli oluşturacağız. Oluşturduğumuz bu yapı ile katılımcı, etik, aktif, çözüm odaklı, ilkeli bir prensiple eczacılık mesleğinin tüm hizmet alanlarında yol alacağız. Ben dahil yönetimimiz de mevcut 3 adli bilirkişi, konusunda uzmanlık belgesi sahibi eczacılarımız ve anlaşmalı hukuk bürolarımız ile mesleğe dair ya da meslek dışı hukuksal her konuda destek sağlamak için oda içerisinde bir birim oluşturacağız.
Hem serbest hem de kamu eczacılarının sorunlarını çok daha agresif ve takipçi bir şekilde, TEB ve diğer yetkili kurumlara taşıyıp, somut ve kalıcı çözümler üretilmesini sağlayacağız. Meslek içi eğitim, sosyal faaliyetler, kişisel gelişim gibi mesleğe ve meslektaşlarımıza yönelik programlar ve eğitimler verilebilecek toplantı salonlarına sahip eczacı odası hizmet binası yapacağız” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Mezun olduğu lisede Başkan Duman’a coşkulu karşılama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.