İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ operasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ operasyonu
  • 15 Ağustos 2016 09:55

İzmir’de Valilik tarafında OHAL kapsamında belediyelerden istenen listelerle gündeme gelen FETÖ operasyonunda gözaltılar ardı ardına geldi. 15 Temmuz’da 240 kişinin yaşamını yitirdiği, iki bini aşkın vatandaşın da yaralandığı darbe girişimi sonrasında başlatılan temizlik operasyonunda adım adım sona geliniyor. Valiliklere verilen OHAL yetkileri kapsamında ilçe belediyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kurum çatısı altında çalışan ve şüpheli görülen şahısların bildirimi istenirken, polis operasyonları kapsamında da gözaltılar başladı.

BÜYÜKŞEHİR’DE 6 GÖZALTI

Önceki gün İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimlerden balık halinde görevli 2, güvenlik hizmetlerinden de 1 personel olmak üzere toplam 3 kişi gözaltına alındı. Yine FETÖ’ye yönelik operasyonlar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nde çalışan 3 personel daha gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan personel sayısı da 6’ya yükseldi.

VALİLİK ÇARŞAMBA’YA KADAR SÜRE TANIDI

Öte yandan, gelişmelerin ardından geçtiğimiz hafta ilçe belediyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kurumları ESHOT ve İZSU’dan kurum bünyesinde çalışan ve FETÖ mensubu olduğu tespit edilen çalışanların listesini isteyen İzmir Valiliği’ne çevrildi. Valilik tarafından istenen listeler için süre yarın itibarı ile dolarken, belediyelerin verecekleri listeler doğrultusunda Çarşamba’dan itibaren soruşturmaların hız kazanması bekleniyor.

Kaynak; Medya Ege

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.