İzmir Barosu’nda beş liste yarışacak

İzmir Barosu’nda beş liste yarışacak
  • 4 Ekim 2016 10:40

İzmir Barosu seçimlerinde, Cumhuriyetçi Grubun mevcut başkanı Aydın Özcan, diğer Cumhuriyetçi Grup adayı Mehmet Kozan, Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Cemal Nedret Erdem, Bağımsız Savunma Grubu’nun adayı Ahmet Dokucu ile Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Ergun Sakızlı yarışacak. 

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, ‘Baro avukat içindir’ ve ‘Güçlü avukat, özgür ve öncü baro için’ sloganı ile seçime start verdi. Mevcut Baro Başkanı Aydın Özcan, seçilmeleri halinde yapacakları projeleri şöyle sıraladı:

“Yeni hizmet binası. Ücretsiz mesleki sorumluluk sigortası. Otopark. Nikah, nişan, doğum günü ve düğün organizasyonlarının baro tarafından yapılması. Genç avukatlara aidat desteği. Baroda yüksek lisans. Radyo baro. E-Arşiv. CMK online raporlama sistemi. Hemen ücret. Genç ofis sisteminin yaygınlayması. ÇAMER. Bilgi havuzu TAKBİS-Mernis- Ticaret sicilin ofisten sorgulanması. Baro GSM. Yeşil pasaport. CMK araç. Avrupa hakları komisyonu kurulması. Mesleki yeterlilik ve kişisel gelişim. Yabancı barolarla iltişim sağlanması. Arabuluculuk ve uzlaştırma. Çocuk bakım ve oyun odası. Bireysel emiklilik imkanı. Uluslararası sertifikalı eğitim”

Seçime, Cemal Nedret Erdem ile girecek olan Çağgdaş Avukatlar Grubu da projelerini şöyle açıkladı:

“Avukatlık ücretinden KDV alınmaması. Mesleğe yeni başlayan meslektaşlardan ilk 5 sene için aidat alınmaması. Mesleğe yeni başlayan meslektaşların ilk 5 sene gelir vergisi istisna tutarının belirlenmesi. Mesleğe yeni başlayan meslektaşlara faizsiz kredi. Mesleğe yeni başlayan meslektaşylara SGK prim indirimi. Staj bursu. Staj kredisinin geri ödeme koşullarının esnetilmesi. Zorunlu sözleşmeli avukatlık kapsamının genişletilmesi. CMK kapsamındaki zorunlu müdafilik/vekillik kapsamının genişletilmesi. CMK ödemelerinde KDV istisnası. Avukatlara yeşil pasaport verilmesi. Avukat evi.”

“Bağımsız Türkiye ve bağımsız yargı için”, “Yeniden güçlü ve etkin bir baro için” sloganı ile Ahmet Dokucu’nun başkan adayı olduğu Bağımsız Savunma Grubu da “Ücretli çalışan meslektaşlarımızın haklarının takipçisiyiz. Rekabetin yerine mesleki dayanışmanın önünü açacağız. Avukat baronun gücünü ve etkisini bir güvence olarak hissetmelidir. Avukatlık mesleğinin değersizleştirilmesine var gücümüzle karşı koyacağız. Adliyeye bağlı bütün birimlerde baronun varlığını görünür kılacağız. İdarenin hukuka bağlılığının takipçisi olacağız. Bilgiye erişim hakkımızın kısıtlanmasına karşı koyacağız. Baromuzun yayınlarına nitelik ve düzey kazandıracağız. Sistemin karar alıcı ve uygulayacı unsurları zorlanmadan sorunlarımızın çözümünü beklemek gerçekçi değildir. Baronun yeniden yapılandırılması kaçınılmaz bir zorunluluktur. CMK uzlaşma sistemi. Staj ve staj eğitim merkezi. Zorunlu avukatlık. CMK müdafi sistemi” olarak projelerini açıkladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  GARANTİ TUTSA DA TUTMASA DA HAZİNEDEN DOLAR AKIYOR

Mehmet Kozan’ın aday olduğu diğer Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu ile Ergun Sakızlı’nın aday olduğu Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun seçim bildirgeleri ise kurulan stantlarda yer almadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.