İzban’da mutlu son

İzban’da mutlu son
  • 22 Ocak 2019 08:46

İzmir’in toplu ulaşımdaki en önemli ağlarından biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortak kuruluşu İZBAN’daki toplu iş sözleşme görüşmeleri tıkanmış ve Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi’ne üye işçiler 10 Aralık’ta greve çıkmıştı. Grev 29. gününde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘şehir içi toplu taşıma hizmetlerini bozucu nitelikte’ denilerek yasaklanmıştı.
Grev yasağı ile birlikte başlayan 60 günlük sürede devam ederken geçtiğimiz günlerde sendika yönetimi, TCDD yönetimi ile görüştü. Görüşmede, TCDD bürokratları daha önce verdikleri, 2 yıllık toplamda yüzde 26’lık olan zam teklifi sendika tarafından kabul edildi.
“GREV HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI”
Gerçek Haberci’ye açıklamalarda bulunan Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, “Yüzde 26’lık teklif ile anlaşma sağlandı. Kalpler buruk bir sözleşme. Toplu iş sözleşmesi, grev ile devam ederken, grev hakkımız elimizden alındı. Asıl hedefler bir kenara koyuldu ve yapılabilecek olanın iyisi yapıldı. Gönül ister ki refah seviyesi yüksek, daha alım gücü yükseltilmiş bir sözleşme isterdik ama olmadı. Biz elimizden geleni yaptık. Sendika olarak da yaptık” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konaklılar güne açık havada sporla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.