İZBAN’da grev başladı

İZBAN’da grev başladı
  • 8 Kasım 2016 08:34

İzmir’de Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığını işleten TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketi İZBAN A.Ş. personeli bu sabah greve başladı. İZBAN’da çalışan 340 personeli kapsayan toplu sözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlık deneniyle Demiryol-İş Sendikası’nın aldığı karar uyarınca banliyö trenleri 08.00’den itibaren çalışmadı.

İZBAN bünyesinde makinistler, istasyon operatörleri, gişe çalışanları, bakımcılar olmak üzere toplamda 340 personel iş bıraktı. Bir hafta önce alınan karar sonrası Vali Erol Ayyıldız da anlaşma sağlanabilmesi için devreye girdi. Ancak, dün yapılan görüşmelerden yine uzlaşma çıkmadı.

İZBAN'da grev başladı

İşçilerin saat 08.00’de başlayan grevi nedeniyle İzmir’de toplu ulaşımın ana hattı İZBAN devre dışı kaldı. İzmirlilerin grevden olumsuz etkilenmemesi için ESHOT ve İZULAŞ’ın yanı sıra İZDENİZ de gerekli düzenlemeleri yaptı ancak sefer sayıları artırılsa da duraklarda yığınaklar oluştu.

Grev İzmir trafiğini de vurdu. Her sabah işe yada okula İZBAN’ı kullanarak giden vatandaşların karayolunu tercih etmek zorunda kalmaları İzmir yollarını tıkadı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi Uçurtma Şenliği düzenleyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.