İstediğin Kitap Bir Tık Uzağında

İstediğin Kitap Bir Tık Uzağında
  • 1 Şubat 2016 08:38

Okumak bize iyi gelecek’ sloganıyla ilçede okuma oranını arttırmak için Kitap Kafe ve Mini Sahaflar Sokağı kuran, sokak kütüphanesi ile kitapları vatandaşların ayağına götüren Buca Belediyesi, bünyesinde bulundurduğu kütüphanenin erişilebilirliğini arttırmak için yeni bir sistem kuruyor. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yer alan ve içerisinde romandan araştırma, bilimden popüler sanata kadar 10 bin kitap barındıran kütüphanesi ile hizmet veren Belediye, vatandaşların istediği kitaba ulaşımını kolaylaştırmak için elektronik kütüphane kuruyor. Kurulacak elektronik sistem ile kütüphane içerisinde yer alan kitaplar bu sisteme kaydedilecek ve vatandaşların istediği kitabı izleme ve takip etmesi sağlanacak. Elektronik sistem sayesinde vatandaşlar aradıkları kitabın, okurda mı yoksa rafta mı olduğunu www.buca.bel.tr adresinden e-kütüphane bölümüne tıklayarak, bir tuş ile öğrenebilecek.

Arayın biz gelip alalım

Okudukları kitabı kütüphaneye bağışlamak isteyen vatandaşlar Buca Belediyesi Güzel Sanatlar ve Mesleki Eğitim Merkezi içerisinde yer alan Kütüphane Müdürlüğü’ne bağışta bulunabilirken; evi uzak veya müdürlüğe ulaşımı zor alan vatandaşların 439 10 10 dahili 2407 numaralı telefonu aramaları halinde bağışları evden toplanıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.