İşte, Nihat Zeybekci’nin İzmir projeleri….

İşte, Nihat Zeybekci’nin İzmir projeleri….
  • 7 Şubat 2019 13:42

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir’i dinliyorum sloganıyla 2 aydır kentte yaptığı izlenimlerini ve ortak aklın ışığında hazırladığı projelerinin basın lansmanını gerçekleştirdi. Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilen toplantıda İzmir’i metro hatları ve kenti rahatlatacak köprü, battı çıktı ve yol çalışmalarına ağırlık verdiği görülen Zeybekci, “Alsancak’ın ana kalbi olan Alsancak Garı bütün fonksiyonların toplanacağı yer haline gelecek” dedi. Zeybekci, Izban için yeni bir güzergah daha belirlediklerini dile getirdi.

Dünya değişiyor

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci,konuşmasına değişim vurgusu ile başlayarak, “Dünya’daki üretim teknolojieleri ticaret anlayışları değişti. Obama’nın doğruları bugün Trump’ın yanlışları oldu. Obama’nın dediği Pasifik ortaklığı bitti. Bunu Obama yürürlüğe koydu Trump geldi, iptal etti.  Dünyadaki üetim alışkanlıkları değişti. Ucuz iş gücü ve hammade avantaj olmaktan çıktı. Artık sanayi odalarının logoları zigzaglı bir baca binasıydı. Bu değişti. 1200 kişi ile fabrikaların ürettiği ürünleri akıllı makinalarla 30 kişi ile üretilir hale geldi. Obama dönemi yani 3 sene öncesi ile 3 yıl sonrası arasında fark var. Bir e- ticaret sitesi 10 milyar dolar seviyesinde bir ticaret yapıyordu. Dünya bekarlar günü çılgınlığı. O ticaret hacmi 20 milyar seviyesine geldi. 2018’de 32 milyar doları aştı. Bir gündeki ticaret hacmi. 83 saniyede 1 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaştı” ifadelerini kullandı.

İşte, Nihat Zeybekci'nin İzmir projeleri....

İzmir Projeler 

İzmir’in tüm dinamikleriyle konuştuk. Sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerimiz ve partimizin hafızası ile bir araya geldik. Binali Yıldırım’a da o dönemki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum bunların hepsinden yararlandık. Eğer bu projeler bittiğinde İzmirliyim diyen herkesin şampiyonlar İzmir’den çıkar diye mutabık olup hayat İzmir’de güzel dediğimizde demek ki biz başarılı olmuşuzdur. Hükümet olarakta dönem olarakta inanın çağı ıskalamıyoruz. Heryolu İzmir’e çıkartıyoruz. Zaten öyle bu sloganımız Çanakkale Boğazı’ndaki köprüyü çok güzel olur diye yapmaya başlamadık.Doğu Avrupayı Ora Doğu’ya bağlayacak bir güzergahtan devam ediyoruz. Hedefte burada İzmir’dir. 2022’ye kadar tamamı bitecek olan Ankara – İzmir treni rahat yolculuk için yapılmıyor. Bu İpek yolunun en önemli giriş ve çıkışıdır. Antalya ve Ege arasındaki turist sayısı 40 milyonu aşacak. Biz bu otoyolla bunu yapacağız.

Ferhat dele dele İzmir’e geliyor. İzmir bir Şirin’dir

İzmir’i güzel bir kıza benzeten Zeybekci, İzmir trafiğini düzenleyeceğini ve hazırladığı projeleri bu sözlerle dile getirdi: “Ferhat dele dele İzmir’e geliyor. İzmir bir Şirin’dir. İzmir’i güzel kıza benzetirsek ünlü tarıhçiler hem güzel kıza benzetmiş. Tarih bu ismi vermiş. Şu anda resmi çektiğimizde zavallı Şirin’in hali pek iyi değil. Hedefimizde kimse yok. Kimseyi hedeflemiyoruz. Bizde diyoruz ki seçileni hoş gördük seçenden ötürü. Ama evet Ferhat geldiğinde Şirin yani İzmir ne yapmalı. 2. çevre yolu İzmir’in yükünü çekiyor. Bu çevre yolunu bağlantılarla 2. çevre yoluyla şehrimizi rahatlatacağız. Şehrin en önemli sıkıntıları şehrin sıkıntıları. Şehirlerarası trafiği çekiyor burası. 10 km bir ilave idi. Sarnıç tarafından iki alternatif hatla yol üzerindeki yol ile. İzmir’de yoğun şekilde çalışıyoruz. Trafiğe derhal müdahale edilmesi lazım.Watsup hattı açtık. 10 binin üzerinde şikayetler var. 28 nokta tespit ettik ilk anda. Battı çıktı köprü kavşak tespitlerimiz olacak. Bunu da ilk 2 yıl yapacağız. Tramvay hattının sıkıştığını görüyoruz. Ufak bir bölgede dokunuş yapacağız.”

İşte, Nihat Zeybekci'nin İzmir projeleri....

Zeybekci’nin İzmir denizi projeleri 

Zeybekci sözlerini böyle sürdürdü: “Deniz ulaşımda körfezimizi şu anda olan Kuzey Güney hattı çalışıyor. Fakat deniz araçlarının hızlarını fonksiyonlarını ebatlarını çoğaltacağız. Doğu’dan Batı’ya kadar da bu ulaşım hatlarını yapacağız. Seferihisar – Karaburun korunması gereken bu alanda yaşanan problemleri duysanız görseniz var ya. İnsaın boğazı düğümleniyor. Karaburun’da en çok foseptik problemleri var.  İlk ve Tek Sivil Havacılık Merkezi yapacağız ve bu bölgeye ve sağlık turizmi gibi bir hayalimizde var. 139 sene önceki bir fotoğraf geldi elime gemilerle dolu. Dünyada ebatlar değişti. Bizim İzmir Körfezi’n bir ebatı var. Ondan dolayı İzmir fonksiyonunu kaybettikçe başka limanlar oratay çıktı. Bunun için Çandarlı Limanı İzmir’in en önemli limanı. 21. yüzyılı anlattığım ve limanı destekleyen bir serbest bölge. Biz istiyoruz ki, Alsancak Limanı konuşa konuşa, yeniden tasarlamak ve şehrin kullanımına ihtiyaçlarını karşılamalı. Kurvaziyer turizminin merkezi haline gelecek. Sırtını tarihi kent merkezine dayıyor bu coğrafya. Kemeraltı ile ilgili yapılan mütevazi çalışmaların hepsi güzel.  Kemeraltı’nı uzatacağız. Kruvaziyer turizmine bağlayacağız. İzmir’de 6 tane yeni yat limanı planlıyoruz. Ben bu Körfezi’n seyrü sefer turizm ve yatlarla donatılmış bir körfez olarak hayal ediyorum ben İzmir turizmini.”

Pakdemirli: “İzmir’in yavaş şehir olmaya ihtiyacı yok”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ise duygularını dile getirerek, Tunç Soyer ile ilgili görüşlerini de dile getirdi:  “Ben İzmirli bir ailenin oluyum İzmir ile ilgili kaygı duymam çok normal. Rahmetli babacığımın görevi yüzünden Ankara’ya gittik. 2004 yılında tekrar İzmir’e taşınma fırsatım oldu. O kadar mutluydum ki köklerimin olduğu yere döneceğim diye. 6 ay içerisinde de şehrin bu kadar doğasına güzelliğine rağmen mutlu olmadığımı hissettim. Bunun nedeni şehirleşme hareketinin çok gerisinde kalan İzmir İstanbul karşılaşmasındaki fotoğrafın İzmir’e hala aynı olduğunu gördüm. Ankara’da İzmir’in gelişmesi için bu mücadelenin devamında İzmir’in evladı olarak bu bölgenin gelişme ve kalkınmasına hizmet etmeye devam edeceğim. Sayın Binali Yıldırım’ın 35 projeyi yazarken bile yanındaydım. Çok yoğundu proje yazmaya vakti yoktu. Nereye gidelim. Bizim evin bodrumuna gitmeyi teklif ettim.  İzmirle ilgili projeleri seçelim dedi heyecan duyduğum için ve 35 projeleri seçtik. Zeybekci’ye bu projelerin uygulanmasında yaptığı destek için teşekkür ediyorum. Çünkü kentin derdi nihayetinde ortaktır. Özgür mimarisiyle daha güzel hizmetlerle inşallah güzel bir İzmir’e dönüşeceğiz. İnşallah İzmir projesi olanla olmayanı ayırt eder. İzmir’in yavaş şehir olmaya ihtiyacı yok. İzmir’in duran şehir olamaya ihtiyacı yok. Bugün inşallah İzmir tercihini bu yönde kullanmayacak diye düşüyorum. Kendisi Ege’nin evladı fakat İzmir’de çok uzun süre vakit geçirmiş. Denizli’yi nasıl imar ettiyse İzmir’i de onun daha da ötesine taşıyacak.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  AŞIKLAR TEPESİ’NE İKİNCİ BULUŞMA NOKTASI GELİYOR

Şengül: İzmir’in geleceğine gitmeye hazır mısınız? 

Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Atatürk hepimizin lideri. 81 milyonun lideri hepimizin önemli bir lideri. Cumhuriyet ve Atatürk sadece bir belli bir kitleye hapsedilecek olamaz. İnşallah hep beraber hem belediye başkanlığında tecrübesi ve bilgi birikimin, kanıtlamış çok değerli Zeybekci sizlerle olacak.. Hep berber İzmir’in geleceğine gitmeye hazır mısınız? İzmir’in geleceğine gitmek için sizleri Zeybekci ile başbaşa bırakıyorum” diye konuştu.

İŞTE ZEYBEKCİ’NİN DİKKAT ÇEKEN PROJELERİ

* Körfezin iki yakası birbirine bağlanacak
*Çanakkale- İstanbul, Ankara-Antalya otoyolları ile İzmir bir ulaşım merkezi haline dönüştürülecek.

*İzmir’in kuzeyi ve doğu hattı arasında ikinci çevre yolu İzmir’in trafiğini rahatlatacak.

*Balçova- Çiğli arasında Karayolu ve Raylı Körfez Geçişi (İZKARAY) yapılacak. İzmir körfezinin iki yakası birbirine bağlanacak.

*Yapılacak çok sayıda alt ve üst geçitler ile İzmir trafiği rahatlayacak.

Kötü koku problemine karşı koruma planı

*Mevcut metro hattına 136 km, İZBAN hattına 70 km, tramvay hattına 18 kilometrelik ilave yapılarak bu hatlar İzmir’i saracak.

*Çandarlı Kuzey Ege Limanı Projesi, Alsancak Kruvaziyer Limanı, 6 yeni Marina, Balıkçılar limanı gibi projelerle İzmir Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olacak.

*Serbest Bölgeler Organize sanayi bölgesi, Bilim ve Teknoloji ve Yazılım Vadisi, Gıda ve Tarım Teknolojileri Vadisi, Süt ve Süt Ürünleri Bölgesi İzmir’in ekonomisini canlandıracak.

*İzmir’in katı atık sorununa çözüm bulacak Ayrıştırma, Depolama, Geri Dönüştürme ve Enerji Üretme Projesi ile bu sorun tarihe karışacak.

*Körfezdeki kötü koku problemine karşı Körfez Koruma ve Kullanma Planı hayata geçirilecek.

*İzmir’de çeşmelerden akan suyun içilmesi için içme suyu hattı ve ve tesisleri modern hale gelecek. Yüksek su faturaları sorunu için 0 ile 20 ton su tüketiminde yüzde 50 indirime gidilerek sağlanacak.

*Yağmur suyunun tamamen kanalizasyon hatlarına verilmesinden kaynaklanan fiziki problemler çözülecek. Yağmur suyu hatları şehrin tamamına yayılacak, kanalizasyon hatları yenilenecek. Yağmur suyu ve kanalizasyon artık birbirine karışmayacak.

8 millet bahçesi

*Akıllı Kent İzmir, Örnek Mimari Şehirler İzmir’in çehresini değiştirecek.

*İzmir’e 8 adet Millet Bahçesi yapılacak.

*Urla ilçesi açıklarında bulunan 6 adanın üzerine yapılaşma olmadan korunacak.

*Kemeraltı ve Damlacık’ta restorasyon gerçekleştirilecek, Yeşildere vadisi ve Kadifekale Teleferik Projesi kent turizmine katkı sağlayacak.

*Dünyanın sayılı ve Türkiye’nin en büyük arkeoloji ve medeniyetleri müzesi bölgeye kazandırılacak.

*Geliştirilen kültür projeleriyle İzmir’in önemli sanatçıları İzmir’de yetiştirilecek.

*Kent Enstitüleri ile nitelikli genç iş gücünün yetiştirilmesi sağlanacak. Gençler sağlık, turizm ve hizmet sektörünün lokomotifi olacak.

 Kültürpark duvarları yıkılarak halka açılacak

*İzmir’e mevcut Atatürk Olimpiyat Stadının yerine dünyanın en modern olimpiyat stadı yapılacak.

*4 ve 5 yıldızlı otellerin sayısı artacak. Termal turizm merkezleri kurulacak.

*Emekli ve yaşlıların bakımı için uluslararası Geriatri Merkezi İzmir’e kazandırılacak.

*Sokak hayvanlarının korunması için hayvan zabıtası ve mobil sağlık ekipleri oluşturulacak.

*İzmir yılın 365 günü fuar organizasyonları gerçekleştiren bir şehir haline gelecek. Kültürpark’ta eski fuar alanının nostaljisi korunacak, her yıl 10 gün süren bir uluslararası festival organizasyonu düzenlenecek. Duvarları yıkılarak halka açılacak.

*Kadın Eğitim, İstihdam ve İş Merkezleri; 20 bin kadına iş ve eğitim imkânı verilerek hayatın her alanında olmaları sağlanacak.

*İzmir sınırları içerisinde yer alan tüm amatör spor kulüpleri her türlü branşta şartsız desteklenecek. Kulüplere profesyonel branşlarda da, yerli sporcu hassasiyeti çerçevesinde destek verilecek.

*Çeşme Ekrem Pakdemirli Havalimanı; havacılık sporlarında da kullanılacak ilk ve tek sivil havacılık merkezi haline getirilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Yusuf ASMA dedi ki:

    Hemşerim sen yalnız izmire mi müslümansın İzmirin ilçeleriyle ilgili projelerin yokmu?

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.