İşte COVID-19 tedavisinde kullanılacak, Çin’den getirtilen o ilaç…

İşte COVID-19 tedavisinde kullanılacak, Çin’den getirtilen o ilaç…
  • 24 Mart 2020 13:20

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamasında COVID-19 tedavisi için Çin’den ilaç getirdiklerini açıkladı. Bu ilacın yoğun bakım süresini 11 günden 4 güne kadar düşürdüğü belirtildi. İşte Koca’nın açıkladığı o ilaç…

İşte COVID-19 tedavisinde kullanılacak, Çin’den getirtilen o ilaç…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu’nun toplantısından sonra Türkiye’deki COVID-19 hastalığı için uygulanan tedaviler ve kullanılan ilaçlarla ilgili bilgiler verdi. Koca yaptığı açıklamada etkinliği gösterilmiş bir ilacı Çin’den getirdiklerini de açıklarken, bu ilacın corona virüsü pozitif vakalarda kullanılmaya başlandığını söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı Çin’den getirtilen ilaç ve hastalara uygulanan tedavilerle ilgili Sözcü gazetsesine verdiği demeçte ;

SADECE AĞIR VAKALARDA KULLANILACAK

Tedavide şu an kullandığımız bazı ilaçlar var. Bunlardan biri de Çin’den getirilen Favipiravir. Bu ilaç dünyada etkileri yeni gösterilmiş bir ilaç. Bunun Türkiye’ye gelmesi, kullanılması bizim için büyük bir avantaj. Hastalık karşısında bizi daha güçlü bir duruma getiriyor. Ancak bu ilaçlar sadece ağır hastalarda kullanılacak. Ayrıca bir yandan sıtma ilacını da tedavide kullanıyoruz.

SOSYAL MEDYADA COVID-19’A İYİ GELDİĞİ SÖYLENEN İLAÇLARA DİKKAT!

Bu haber ilgini çekebilir ->  Gıda kayıplarını önlemek için genç girişimcilerin sinerjisiyle yapay zekâ birleşecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.