İstanbul kararına İzmir’den ilk tepkiler

İstanbul kararına İzmir’den ilk tepkiler
  • 6 Mayıs 2019 21:40

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyerİstanbul seçimleri hakkında verilen karar kamu vicdanını derinden yaralamıştır. Fakat yılgınlık ve karamsarlığa asla yer yok. Başlayan değişimi hiçbir güç durduramaz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray: Kanım dondu! FETÖ etkisini burada da gösterdi ve YSK Başkanı “aklandı.” Türk milletini sükünete davet ediyorum. Soğukkanlılıkla partilerin toplantı sonuçlarını bekleyelim. AKP’ye oy veren seçmenler dahil tüm Türkiye’den mesaj inanılmaz sayıda mesaj alıyorum.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Demokratik kurumları bir bir lagvedilen ülkemizde sandık iradesi de gasp edildi.Ülkemiz bu kararla, artık milli iradenin sonuçlarının dahi tanınmadığı ilkel bir tek adam rejimine indirgenmiştir. Asla pes etmeyeceğiz, İstanbul’u vermeyeceğiz!

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi: Hiçlik hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı…

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Hukuk , Adalet, Demokrasi çiğnendi az önce Deli Saçması bir iptal kararıyla…

CHP İzmir Milletvekili Mahir PolatDemokrasi ile gerileyen diktatörlük, dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde daha evveli mühürsüz oylarla yaptığı darbeyi bu sefer İstanbul’da sudan sebeplere dayanarak yaptı. Kaybeden demokrasi, kaybeden serbest seçimler, kaybeden Türkiye olmuştur. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu sefer de biz kazanacağız. Baharın gelişi engellenemez.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi 1 Mayıs’ı halaylarla kutladı
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.