İŞKUR’dan usulsüz işe alım için Menderes Belediyesi’nde uyarı!

İŞKUR’dan usulsüz işe alım için Menderes Belediyesi’nde uyarı!
  • 16 Haziran 2023 16:06

Gizem ÇETİNKOL – Gazete Ege / Menderes Belediyesi’nde harçlık dönemi devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Gazete Ege’nin ulaştığı bilgilere göre taşeron kadrosunda çalışan personel maaşını eksik ve taksit taksit harçlık usulü alırken, memur statüsündeki personel ise sendikal haklarını alamıyordu. Taşeron işçinin ve memurların maduriyeti giderilmediği gibi usulsüz işe alımlar başladı.
Taşeron kadrosunda çalışan personel maaşının sadece 4.750 Türk lirasını alabilirken, memurlar bu bayramda 3.500 Türk lirası olan sendikal hakkını alamadı. Taşeron ve memur kadrosu haklarını alamazken, Menderes Belediyesi 25 kişiyi daha işe aldı.
İŞKUR’DAN MENDERES BELEDİYESİNE UYARI
Göreve geldiği günden bu yana belediyenin 450 kişi olan personel sayısını 1250’ye çıkaran başkanvekili Erkan Özkan’ın başı İŞKUR ile dertte iddialara göre belediye bünyesine dahil edilen 25 işçi usulüne aykırı bir şekilde işe alındı. Belediye de işe başlayan işçiler, İŞKUR’a bildirilmeden başlatılınca İŞKUR Menderes Belediyesine uyarı verdi. Cezai işlem uygulanmaması adına, Menderes Belediyesi işe alımı gerçekleşen 25 kişiyi 2 günlüğüne izine çıkararak işe alım işlemini usulüne uygun hale getirdi.
KADROLULARA YÜZDE 50 ZAM
Öte yandan Menderes Belediyesinin, Belediye İş sendikası ile yaptığı anlaşma neticesinde kadrolu işçilere yüzde 50 zam yapıldı. İlkokul mezunu olan kadrolu bir işçinin en düşük maaşı 25 bin türk lirası olarak belirlendi.
Edinilen bilgilere göre personel arasındaki bu ayrım Menderes Belediyesi’nde huzursuzluğa neden olurken, taşeron işçiler ve memurlar isyan etmeye başladı.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, yaralı kediye sahip çıktı ‘sahiplenme’ çağrısı yaptı
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.