İşkence Ve Gözaltılar Son Bulsun

İşkence Ve Gözaltılar Son Bulsun
  • 20 Şubat 2016 12:34

Cumhuriyet Halk Partisi İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep ALTIOK, 15 Şubat 2016 tarihinde, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ dan oluşan bir heyetle, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ a gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu

Heyetin Valiyi ziyaretinde, İzmir’de demokratik kitle örgütlerinin yaptığı demokratik eylemlerde gözaltıların oldukça rahatsız edici olduğunu vurgulanırken,  Zeynep Altıok “Şiddet çağrısı içermedikçe toplumun taleplerini ve itirazlarını dile getirme özgürlüğünün sağlanması konusunda takipçi olacağız” dedi.    Artvin Cerattepe direnişine destek vermek için yapılan demokratik eylemlerde gözaltına alınanlarla ilgilide konuşan  Zeynep Altıok, şunları ifade etti.

“MİLLİ CEPHE” VURGUSU

“AKP iktidarının ülkeyi içine sürüklediği kao​s​ ve​ çatışma iklimi ​neticesinde adeta “milli cephe” yaratma girişimleri​nin ​​toplum​un​ ​tüm kesimlerinin olağan üstü ​ bir dayatma ile karşı karşıya ​bıraktığını üzülerek ifade etmek istiyorum. ​Toplum etnik köken, inanç, mezhep ve yaşam tercihleri  üzerinden ayrımcı bir söylem ile giderek keskinleşen bir taraftar kitlesi haline dönüştürülüyor. Bu durum, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü tehdit eder boyutta bir yarılma yaratmakta.

Her gün acılar, kayıplar yaşadığımız günlerde körüklenen bu yaklaşım kamu görevlilerin​e​ ​de sirayet etmiş durumda. Son dönemde güvenlik güçlerinin durumdan vazife çıkartırcasına, tüm vatandaşlara kamu hizmeti vermekle mükellef olduklarını unutup, iktidar politikalarını eleştiren, karşı çıkan, ses çıkaran herkese karşı ayrımcı ​ve sert tutumuna tanıklık ediyoruz.

İzmir’de son dönemde demokratik kitle örgütleri, sendikalar​, ​dernekler​ ve sivil insiyatiflerin​ neredeyse her eylem ve etkinliğinin polis müdahalesi ve gözaltılarla sonlanması, kentin demokratik öznelerini  rahatsız etmeye başlamıştır. Demokratik kitle örgütlerinden gelen talepleri de dikkate alarak Genel Sekreterimiz Sn. Kamil Okyay Sındır, İl Başkanımız Sn. Alaattin Yüksel, Milletvekilimiz Sn. Tacettin Bayır ile birlikte 15.02.2016 Pazartesi günü İzmir Valisi Sn. Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ettik. Özellikle son dönemde artan polis müdahaleleri, demokratik hayatın en önemli özneleri olan demokratik kitle örgütlerinin talep ve ​rahatsızlıklarını, ​basında da geniş yer bulduğu haliyle ​İzmir polis karakollarında sık duymaya başladığımız ​ve kamera kayıtlarıyla sabit ​işkence ve kötü muamel​e hakkında bize ulaşan vatandaşlarımızın kaygılarını​ paylaşarak kentin huzur ve barış ortamının tüm dinamikler gözetilerek ​​sağlanması konusunda hassasiyetlerimizi ve taleplerimizi ilettik.
CERATTEPE DİRENİŞLERİNİNDE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi Uçurtma Şenliği düzenleyecek

Bu görüşmenin ​hemen ardından Artvin Cerattepe ile dayanışma adına yapılan bir basın açıklamasına ​yapılan polis müdahalesi ​sonucu 17 kişi gözaltına alındı. Anayasamızın ​ “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.” ilkesi​ uyarınca​ İzmir gibi yüzü batıya dönük, çağdaş, aydınlık, barış içinde bir arada yaşayan örnek bir kentin sokakların​da vatandaşın doğa katliamına tepkisinin bile ​ ​olağanüstü önlemlerle engellenmesi üzücüdür. Şiddet çağrısı içermedikçe toplumun taleplerini ve itirazlarını dile getirme özgürlüğünün sağlanması konusunda takipçi olacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.