İşitme Engelliler Tenis Turnuvası Buca’da Başladı

İşitme Engelliler Tenis Turnuvası Buca’da Başladı
  • 27 Mart 2016 11:59

İşitme Engelliler Federasyonu Türkiye Tenis Şampiyonası Buca Belediyesi Tenis Kulübü’nde başladı. İki gün sürecek olan ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın açılış vuruşuyla başlayan Şampiyonada Türkiye’nin dört bir yanından gelen engelli 26 tenisçi rekabet edecek. Açılışta konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca’da 7’den 70’e herkesi sporla tanıştırmak ve engelleri kaldırmak için mücadele ettiklerini, bu şampiyonanın da bunu başardıklarının en güzel örneği olduğunu söyledi.

İşitme Engelliler Tenis Turnuvası Buca'da Başladı

İşitme Engelliler Türkiye Tenis Şampiyonası, Buca Belediyesi Tenis Kulübü’nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Ankara, Muğla, Samsun, Denizli ve Fethiye’den gelen 18 erkek, 8 bayan olmak üzere 26 işitme engelli sporcunun raket sallayacağı şampiyona Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın başlama vuruşuyla start aldı.

İşitme Engelliler Tenis Turnuvası Buca'da Başladı

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Göksel ve İşitme Engelliler Milli Takım Antrenörü Hilal Şöhret açılışta yaptığı konuşmada, spora ve sporculara yaptıkları desteklerden dolayı Buca Belediyesi’ne teşekkür etti.

Açılışta konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, engelleri engel olarak görmeyip, hayatla bağlarını koparmadan spora yönelen ve şampiyonalarda Türkiye’yi temsil eden sporcuları tebrik etti. Başkan Piriştina, “Hayatla, yaşamla bağları istemeden de olsa kopmuş olan engelli vatandaşlarımızla tekrardan o gönül bağını kurmak, onları hayata bağlamak için spordan daha önemli bir aracı olamaz diye düşünüyorum. Yapılan tüm yatırımlarda önceliği engellilere verdik. Bunun en güzel örneği bu turnuvadır” diye konuştu.

Açılış töreninin ardından kortlara çıkan sporcular iki gün sürecek şampiyonada Türkiye şampiyonu olabilmek için kıyasıya rekabet edip, raket sallamaya başladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sporda Bayraklı farkı!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.