İşçiler Taleplerine Karşılık Bulamadı

İşçiler Taleplerine Karşılık Bulamadı
  • 19 Ocak 2016 17:54

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Şirketi’nde çalışan işçilerle yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmesi sonuca bağlanamadı.

İZELMAN’ın 17 ayrı biriminde çalışan 7 bin işçi, yüzde 25 zan ve işçiler arasındaki ücret farkının kapanması taleplerini kabul ettiremezken belediye, tam ücret alanlara yüzde 8 zammı tekrarlarken, yüzde 20 eksik çalışanlara verdikleri yüzde 10 teklifi yüzde 11’e çıkardı, yüzde 40 eksik çalışan işçilere ise, 2016 yılı enflasyonuna +1 önerdi.

Sendika teklifi kabul etmezken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan randevu talep edileceği bildirildi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, yaptığı açıklamada, “Şirketle yaptığımız görüşmeler bugün sonuçlandı. Teklifi kabul etmedik. Biz elimizden geleni yaptık. 22 Ocak’ta yasal olarak arabulucuya gitmemiz gerekiyor. Ama bu bir daha görüşülmeyecek anlamına gelmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan randevu talep edip, uygun bir dille taleplerimizi aktaracağız. Biz bu görüşmelerin masada bitmesi gerektiğine inanıyorduk. Tabii ki yasal haklarımızı da kullanacağız ama istediğimiz masada bitmesidir. Büyük sorunlar kalmadı, biraz daha yaklaşırlarsa bu işin biteceğine inanıyorum” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.