İmamoğlu ve Yavaş’a yetki darbesi hukuktan döndü

İmamoğlu ve Yavaş’a yetki darbesi hukuktan döndü
  • 27 Haziran 2019 12:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarının yetkilerini sınırlamak için çıkardığı genelge hukuktan döndü.

Habertürk’ten Yasemin Güneri’nin haberine göre BELKO şirketine yaptığı atamanın, bakanlık genelgesi gerekçesiyle tescil edilmemesi işlemi mahkeme tarafından yasaya aykırı bulundu. Karar bir üst mahkeme tarafından da onanırsa atama yetkisinin belediye meclislerine devredilmesi kararı iptal edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mansur Yavaş seçildikten sonra belediyenin yüzde 99.67 oranında hissedarı olduğu BELKO adlı şirkete Kerim Yılmaz atandı. Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesini gerekçe göstererek Kerim Yılmaz’ın ticaret sicilinde tescil ve ilanı işlemini yapmadı.

Bunun üzerine Ankara 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne dava açıldı. Mahkeme, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tüm Ticaret Sicil Genel Müdürlüklerine gönderdiği, “Belediye veya bağlı kuruluşların sahip veya ortağı oldukları belediye şirketlerinin genel kurulunda belediye veya bağlı kuruluşu temsil edecek kişilerin belediye meclisi kararıyla belirlenmesi gerektiği” yönündeki genelgeye istinaden Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün belediye iştiraklerinin yeni yönetimini tescil etmemesine ilişkin yapılan itirazı kabul etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sosyal medyadaki mutluluk pozları gerçek mi yoksa gerçeklikten kaçış mı?
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.