İletişim tango gibidir

İletişim tango gibidir
  • 18 Ocak 2018 12:18
  • A+
    A-

Toplumun temel yapı taşı, çekirdeği olan ailenin sağlıklı işleyebilmesi için gereken iletişim teknikleri Buca’da masaya yatırıldı. Buca Belediyesi , Buca Kent Konseyi ve Türk Psikologlar Derneği  işbirliğiyle düzenlenen “Aile İçi İletişim” söyleşisinde Bucalılara kaliteli ve sağlıklı iletişimin yol ve yöntemlerini anlatan Psikolog Mevlüt Ülgen, iletişimin tango dansı veya masa tenisi gibi düşünülmesi gerektiğini, uyum ve ahengin temel ögeler olduğunu söyledi. Mini drama ve canlandırmalarla interaktif olarak verilen eğitimdBucalılar eğlenerek iletişim tekniklerini öğrendi. 

 

Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve Türk Psikologlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen Sağlık Söyleşileri’ nin ilki “ Aile içi iletişim” başlığıyla yapıldı. Buca Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen söyleşide Psikolog Mevlüt Ülgen eğlenceli ve katılımcı anlatımıyla kaliteli iletişimi anlattı. 

İletişim tango gibidir

Bucalıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi selamlaşma ritüellerinin yer aldığı kod açma oyunu ile başladı. Dinlemenin öneminin vurgulandığı, dinlememe/ umursamama, sen dili /ben dili ve iletişimde ilk dakikanın öneminin işlendiği interatif söyleşide Psikolog Mevlüt Ülgen, iletişimin tango dansına benzetilebileceğini, uyum ve ahengin kaliteli iletişim için önemli olduğunu vurguladı.  

Ülgen, etkili iletişim ögeleri, beden dili, dinleme, empati, iletişimde bireylerin kendini doğru ifade etmesi ve iletişim engelleri konularını Bucalılarla paylaşırken, “ İletişimde sorun yaşadığımızı düşündüğümüzde öncelikle dönüp kendimize bakmalıyız. Yapılan araştırmalar kurduğumuz iletişimde sözcüklerin yüzde 7, nasıl söylediğimizin yüzde 38, beden dilinin ise yüzde 55 etkili olduğunu ortaya koymaktadır. Beden, sözcük ve tavrımız iletişimin yönünü belirler. Bunu bir bütün olarak düşünmeliyiz “ dedi. 

Aile yapısı içinde kadın ve erkeğin iletişimdeki sağlıklı durumunun gelecek nesiller olan çocuklara da yön verdiğini belirten Ülgen, “ Doğan her çocuk için aile aslında hayata nasıl bakılacağının, nasıl algılanacağının öğrenildiği, nasıl iletişim kurulacağının öğrenildiği bir ilk okuldur. Kendilerine tembih edilenleri değil gördüklerini, izlediklerini çok daha kolay ve kalıcı bir şekilde öğrenirler. Doğru iletişim yöntemlerini kullanarak gelecek nesilleri sağlıklı şekilde yönlendirebiliriz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi’nden bir yılda örnek başarılar
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.