İl Başkanlığına Aday Olacak mı?

İl Başkanlığına Aday Olacak mı?
  • 14 Aralık 2015 15:36

Gazete Ege/Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini 10 yıl yapmış ve Karşıyaka’da iz bırakmış olan eski belediye başkanı Cevat Durak, Radyo Romantik Türk’te yayınlanan Abdullah Polat ile Manşet programının konuğu oldu. Programda, pazar günü gerçekleşecek olan il başkanlığı seçimleri ve Karşıyaka konuşuldu.

Durak, şunları söyledi:

“NE KIYMETİ VAR?”

Bizlerin bir yere aday olması doğru değil, gençlerin önünü açmamız lazım. Kavganın olmaması lazım. Bizim birleştirici olmamız gerekiyor. ‘Benim elime bir fırsat gelmiş, ben değerlendireyim ama CHP erimiş.’ Yok böyle bir şey. Tek başıma ben mücadele edip bir yerlere başkan olmuşum ama partim ortada yok, ne kıymeti var? Küçük hesaplar yapmayıp, makro düşünmemiz gerekiyor. Başkanlığa adaylığı kesinlikle düşünmüyorum. Uzlaşı içerisinde, her kesimin temsil edileceği bir il başkanı, il yönetimi olmalı. Bizim birbirimizle kavga edecek vaktimiz yok. Biz bir arada olursak büyüyeceğiz. Benim arzum orada şık, herkese örnek olacak bir il kongresi olması. Biz muhalefet, iktidar hareketi içerisinde değiliz. Partinin bütünleşmesini sağlayacak bir yapının peşindeyiz. ‘Belediye başkanı girmesin, şu girmesin, bu karışmasın’ diyorlar ama herkes olmalı. Büyükşehir Belediye Başkanı niye katkısını koymasın? Katkısını koysun ama örgütümüzle birlikte olsun.

“DİLEĞİM TEK ADAY”

Herkesin kendine göre bir yapısı vardır. Kim ne yapmış, nasıl müdahale etmiş bunlar konuşulacaktır. Pazar günü parti bir birlikteliği kazanır diye düşünüyorum. Pazartesi farklı bir şekilde ayağa kalkar ve yürürüz. Herkes bu olayın sahibidir, bu olayın bir ucundan tutup omuz verecektir. Uzlaşıyla yakalanmış tek bir adayla gidilmesi benim dileğim. Hepsinin sonucunda çıkacak adayımız kim olursa olsun omuz vermeye ve yardıma hazırım.

“KARŞIYAKA’DA BAŞARDIM”

Öyle bir süreç yaşanmış ki, insanlar birbirine karamsar bakıyor. Ben Karşıyaka’da yaşayan herkesi sevdim ve kucakladım. Bu alışılmamış bir görüntü olduğu için herkes şaşırdı. Herkesi kucakladığınız sürece niçin başarılı olmayacaksın? Türkiye ekonomisinin bu kadar kötüye gittiği bir süreçte biz sevgiyi, hoşgörüyü parti içine yayarsak arkamızdan gelen kötü şeyleri absorbe etmiş oluruz. Türkiye’de herkesin sevgiye ihtiyacı var. Ben bunu Karşıyaka’da başardım. Kurultaylar seçimlerden çıkan sonuçların tartışılacağı yerler ama malesef seçime endeksli oluyor. Bunun değişme şansı yok.

“SİYASİ PARTİLER YASASI DEĞİŞMELİ”

Başarı tabandan başlayan harekettir ama tersi yapılır. Hareket Ankara’dan şekilleniyor. Bu tablo değişmeyecek. Parti Meclisi’nde yüzde 20 gibi bir değişme yaşanabilir. Siyasi partiler yasası çıkmazsa ön seçim de yapsanız bu süreç aynı kalacak. Delegeye bağlı değil, delege dışında da halkın seveceği birileri olmalı. Halkın önünde siz artık, ‘kardeşim ben yaptım, oldu’ deme şansına sahip olmazsınız. Bu yeniden bir değişimdir. Yığılmış delegasyon yapısı bizi bozuyor. Yüzde 50 üyeniz genel başkanınızın da olduğu yerde oyunu kullanmıyor. Severek partiye üye değilse olmuyor. Yeniden bu sistemlerin elden geçmesi lazım. Baraj sistemi değişmelidir. Tüm bunların arkasından da herkes ‘ben seçiyorum’ diyerek sandığa gelmelidir. Biz son dönemlerdeki heyecanı yeni düzenlemelerle taçlandıramazsak, bu sefer halkın seçtiği olmaz. O yüzden siyasi partiler yasasının değişmesi lazım. Bu sistem sadece A partiye, B partiye yarar getirmemelidir, Türkiye’ye yarar getirmelidir. Bu meclisin şu anda üzerine düşen en büyük görev Anayasa değişikliğidir. Eksik gördüğümüz her şeyin yazılması lazım. Karşıyaka en az 2 milletvekilini seçecek oyu veriyor ancak temsilcisi yok. Bu sistemle olmaz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’

“STAT BİR İHTİYAÇ”

Karşıyaka’nın bir stada ihtiyacı var, gelire ihtiyacı var. Biz bir ucundan tuttuk. Kötü günler yaşıyor bu günlerde ancak toparlanma şansı var. Tesisleri de beslemek lazım. Örnekköy Stadı bölge için bir ihtiyaç. 10-12 bin kişilik stat, büyük maçların oynanacağı değil de, bölge insanının da spor yapabileceği bir stat olarak olmalı. Karşıyaka Belediyesi’nin de bu projeye karşı olduğunu düşünmüyorum. AK Parti’nin grafiğinde bir yükselme var ama burada bizim de çok akıllı düşünüp yeni stratejiler ve çalışma sistemleriyle daha fazla çalışarak telafi edip AK Parti’yi burada azaltabiliriz.

“AZİZ BAŞKAN ÇEVRECİ”

Aziz Başkan ile görüşme yaptık çöp konusunda, ‘Akademik verilere bakacağız’ demişti. Halkın yararına bir şey yoksa Aziz Başkan yapmaz diye düşünüyorum. Bu konuda ben farklı şeyler düşünüldüğünü görmüyorum. Yamanlar Dağı’nın olduğu bölge uygunsa oraya yapılsın. Aziz Başkan’ın çevreci olduğunu biliyorum ve yanlış bir şey yapacağını düşünmüyorum. İzmir’in birkaç depolama alanına ihtiyacı var. Büyükşehir’imiz de yer arayışında. Burada detaylar, aldığımız bilgiler doğrultusunda Aziz Başkan’ın hareket edeceğini umuyorum.

“BİRLİK İÇİNDE YAPARSAK DAHA AZ YANLIŞ YAPARIZ”

Toparlanma dönemindeyiz. İzmir’de bunu başarabilirsek Türkiye’de ses getiririz. Herkesle bir araya gelmeye ihtiyacımız var. İlelebet düşmanlık yok. Bugün bir araya gelmediğimiz arkadaşlarımızla da kol kola girmeliyiz. Herkes bu olayın içinde olup bir ucundan tutmalı. Dengeli bir il yönetimi kurulmalı. Zaten Ankara’da şekilleniyor. Demek ki birlik beraberlik içerisinde gidilmesi gereken bir yer. Hepimiz kendimizi çok güçlü zannederiz ama değiliz. Birlik içerisinde yaparsak daha az yanlış yaparız. Ülkemizin de bizim de en çok barışa ihtiyacımız olan dönem. Birbirimizi zoraki de olsa severek güzel şeyler yapma şansımız var. Kavga edecek lüksü yok kimsenin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.