İktisat Kongresi binasına turizm hamlesi!

İktisat Kongresi binasına turizm hamlesi!
  • 24 Ağustos 2022 10:56

İzmir İktisat Kongresi binasının valilik tarafından aslına uygun şekilde yeniden inşa edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, ‘Bir süredir Kemeraltı’nın 3 km çevresindeki binaların turizme kazandırılmasının gerekliliğine dikkat çekiyorduk. Özellikle UNESCO adaylığı ile önem kazanan sorunun çözümü için umarız yeni İktisat Kongresi binası bir kıvılcım olur’ dedi.

İktisat Kongresi binasına turizm hamlesi!

İzmir Valiliği’nin kente kazandıracağı binanın tarihi, kültürel ve turizm değerlerini barındıracağını belirten Tercan, ’17 Şubat 1923 te İzmir İktisat Kongresi’nin toplandığı yerde, tarihi binanın aslına uygun yeni bina inşa edilecek. Kongrenin 100. Yıldönümünde burada etkinlikler gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu bir vizyon, bir ufuk meselesidir. İzmir’in en değerli yerlerini işgal eden kurumların binalarının temizlenmesine vesile olsun. Banka, kamu ve meslek odalarının merkezdeki binaları,  kent vitrininden uzak ilçelere de taşınsa, verdiği hizmetleri aynı kalitede verebilir.  Ama boşalan yerlere gelecek turizm tesisleri, kent ekonomisine büyük katkı sağlar. Planlanan bina umarız eski anlayışı değiştirmek için fırsat olur. Kentimizin en güzel ve turizm potansiyeli açısından değerlendirilebilecek alanlarından en doğru şekilde yararlanmalıyız’ diye konuştu.

Binali Yıldırım’a çağrı

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a da çağrıda bulunan Bülent Tercan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Binali bey aynı zamanda İzmir milletvekilidir. Kentin yararına olan işleri kimin yaptığına bakmadan destekleyen ve katkı koyan önemli bir devlet adamıdır. İktisat binasının kente kazandırılmasına verdiği büyük destek de ortada.

Turizmciler olarak uzun süredir dile getirdiğimiz kent merkezinde yetersiz yatak sorununa da değerli vekilimizin destek vermesini bekliyoruz. Kordon, Alsancak, Pasaport ve Konak gibi merkez alanlardaki hantal binalar, turistleri ağırlayacak, konaklamasına imkan verecek otel ve tesislere dönüştürülmeli. Bu bölge Unesco Kemeraltı ruhuna uyum sağlamalı. Kemeraltı’nın UNESCO adaylığına ilişkin çalışmalar yapılıyor. İnşallah sonuç verecek. Ancak bu girişimler sürerken Kemeraltı çevresinde en az 4 bin yatak ilave konaklama kapasitesi oluşturulmalı. Altyapıyı doğru hazırlamazsa UNESCO için verilen emeklere de yazık olur. Çünkü bu emekleri değerlendirecek kişilerin ilk olarak inceleyecekleri nokta, buraları ziyaret edecek konukların rahat konaklama imkanı olacaktır.’

Bu haber ilgini çekebilir ->  FİLİZ BAŞKAN’DAN LİDERLİK ZİRVESİ MESAJI: DOĞRU YERDESİNİZ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.