İdolleri Aziz Sancar

İdolleri Aziz Sancar
  • 19 Mart 2016 09:19

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği okul çağı öncesi çocuklara yönelik “Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliği” renkli görüntülere sahne oldu. Suyun kaldırma kuvvetinden yıldızlara kadar 11 farklı konu başlığında bilimi “eğlenerek” öğrenen minikler, beyaz önlükleri giyerek Nobelli bilim adamı Aziz Sancar’a “biz de geliyoruz” mesajı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul öncesi çağındaki çocukların bilimsel ve teknolojik gelişmelerle tanışmaları, etkileşimde bulunmaları ve bilimsel fenomenleri sorgulamalarına yardımcı olmak için Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle sıra dışı bir etkinlik düzenledi. İZELMAN Anaokulları öğrencilerine yönelik “Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliği”nde, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencileri, minik kardeşlerinin merak ettiği soruları yanıtladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda 11 ayrı konu başlığında kurulan masalarda gün boyu bilimi uygulayarak ve eğlenerek öğrenen çocuklar, giydikleri beyaz önlüklerle de “küçük bilim insanlarına” dönüştü.

İdolleri Aziz Sancar

Rehberimiz bilim olmalı

Akla ve bilime dayanan, kendine bilimi rehber edinen çocukların yetişmesinde ön ayak olmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirten İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı,  3 günlük etkinliğe 4-6 yaş arasındaki 270 çocuğun katıldığını söyledi. Aziz Sancar gibi Nobel Bilim Ödülü kazanan Türk bilim adamlarının sayısının mutlaka artırılması gerektiğini kaydeden Kırmızı, ilkini düzenledikleri etkinliğin kapsamını gelecek yıllarda daha da geliştirip yaygınlaştırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Sılay, çocukları fen derslerine ısındırarak geleceklerine katkı koymak için bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu kaydetti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Uluslararası Fen-Teknoloji Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bülent Çavaş ise etkinlik içerisindeki konu başlıklarını seçerken çocukların uygulamalı olarak öğrendikleri bilimi günlük hayatlarında da kullanmalarını hedeflediklerini ifade etti.

İdolleri Aziz Sancar

Renkli konular

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte birbirinden ilginç konu başlıkları vardı: “Aziz Sancar’ın İzinde”, “Terlik mi? Hayvan mı?”, “Kalbine Kulak Ver”, “Arşimet’in Oyunları”, “Sihirli Balon”, “Uçurmaya Hazır mısın?”, “Kaçışan Arabalar”, “Kaz, Bul ve Gör”, “Sürüngenlerin Dünyası”, “Gizemli Oda” ve “Robot Hayvanlar”.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA BELEDİYE BAŞKANI SANİYE BORA FIÇI, MUHTARLARLA BULUŞTU
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.