Hotar, görevi devraldı

Hotar, görevi devraldı
  • 16 Temmuz 2018 12:04

Selcan Şerifaki \ Gazete Ege

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan AK Parti Genel Başkan eski Yardımcısı Nükhet Hotar, görevi Rektör Vekili Erdal Çelik’ten devraldı.

DEÜ rozetini kızı Ayşe Başargan’ın taktığı DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar’ın cüppesini ise eski Rektör Vekili Erdal Çelik giydirdi.  Görev devir teslim törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve AK Parti teşkilatından çok sayıda isim hazır bulundu.

Hotar Üniversitemize çağ atlatacak”

Hotar’ı yalnız bıkramayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar’ın üniversiteye ‘çağ atlatacağına’ inandığını söyleyerek, “Nükhet hocamın da üniversiteyi uçuracağına inanıyorum. Üniversitede yöneticilik anlamında devlet tecrübesi ve bilgisiyle üniversitemize inşallah çağ atlatacak diyorum” dedi.

Babasının da DEÜ’nün kurucu kadrosunda yer alan akademisyenlerden biri olduğunu kaydeden Bakan Pakdemirli,  “9 Eylül’ün ayrı bir manası var. Kurucu rektör yardımcısı babamdı. Çimentosunda onun da harcı var. Eşim de üniversitenin personeli. İzmirimize hayırlı olsun. Yoğun bir tempoydu. Akşam 15 Temmuz şehitlerimiz için Konak Meydanında idik. İlk tebrik edenlerden biri ben oldum. Haber alır almaz. Sevinçle kendisini aradım. Kendisiyle uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var” diye konuştu.

 

Hotar,  “Bugün çok özel anlamlı ve heyecanlı bir gün. 80 yılında öğrenciliğe başladığım akademik kariyerime ilk adımımı attığım üniversitemde kariyerimi siyasete geçtikten sonra geçici olarak noktalamıştım. Bugün tekrar kendi üniversitemde görev almış olmanın onurunu, gururunu, heyecanını yaşıyorum. Cumhurbaşkanımız, meclis başkanımız, herkese teşekkür. Tepeden görünse de ciddi araştırmalar ve çalışmalar yapılıyor. Ondan sonra bu görevler veriliyor. Allah mahcup etmesin” dedi.

DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar, herkesin DEÜ’nun adını ulusal ve uluslararası alanda başarılarıyla duyacağı sözünü verdi.

Fetö vurgusu

Üniversitede FETÖ Terör Örgütü yapılanmasına sıfır toleranslı davranacaklarını kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “FETÖ’ye sıfır toleranslıyız. Daha çok toplantılar yapacağız. Kapımız herkese açık olacak. Burası tüm İzmir’in tüm Türkiye’nin mekanı olmuş olacak aynı zamanda. Bir toplumsal ya da uluslararası konu olduğunda akademi dünyası ne diyor diye merak etmesini isterdim. Hep böyle bir şey özlerdim. Dokuz Eylül’ün de ses veren, ülkenin kazanımlarına katkı koyan söylemlerle öncü olmasını hep beraber sağlayacağız. Allah mahcup etmesin. Desteğiniz önemli. Öğrenciler hepimizin geleceğiz. Tüm iyi niyetimizle çabamızla hepinizin hizmetindeyiz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  EMİRALEM ÇİLEĞİ, YÜZ BİNLERİ MENEMEN'DE BULUŞTURDU

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.