Her kapak bir umut

Her kapak bir umut
  • 5 Temmuz 2016 11:10

Konak Belediyesi’nin yıllardır başarıyla yürüttüğü ‘Mavi Kapak’ kampanyası umut olmaya devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda bedensel engelli vatandaşı tekerlekli sandalye sahibi yapan kampanyaya bir destek de Buca’nın Atatürk Mahallesi’nde yaşayan Şakir Kırbiç’ten geldi.  68 yaşındaki Kırbiç, yaklaşık bir yıldır topladığı 20 bin mavi kapağı Konak Belediyesi’ne teslim etti. Kırbiç’in mahalledeki çocukların desteğiyle topladığı kapaklar sayesinde bir bedensel engelli daha tekerlekli sandalye sahibi olacak.

BİR YILDA 20 BİN KAPAK

Yaklaşık bir yıldır pet şişe kapaklarını topladığını belirten Şakir Kırbiç, “Konak Belediyesi’nin bu kampanyasını duyduktan sonra kapak toplamaya başladım. Mahalledeki çocuklar da sağ olsun bana yardım ettiler. Birlikte bu kapakları topladık. Eğer bizim de engelli vatandaşlarımız için ufak da olsa bir katkımız olduysa ne mutlu bize” dedi. Kampanyayı sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür de eden Kırbiç, kapak toplamaya devam edeceğini söyledi.

Her kapak bir umut

270 KİLO KAPAK BİR SANDALYE

Konak Belediyesi’nin başarıyla sürdürdüğü kampanyayla her 270 kilogram kapağa bir tekerlekli sandalye veriliyor. Bugüne kadar toplanan tonlarca mavi kapak sayesinde yüzlerce ihtiyaç sahibi engelli vatandaş tekerlekli sandalye sahibi oldu. Sınırları İzmir dışına taşan ve Türkiye geneline yayılan kampanyaya destek olan duyarlı vatandaşlar sayesinde toplanan mavi kapaklar umut olmaya devam ediyor. Gönüllü vatandaşlar Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü 0232 482 10 36 numaralı telefonunu arayarak topladıkları kapakların teslimini yapabiliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sporda Bayraklı farkı!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.