Hentbolcu kızlar Bornova’nın gururu

Hentbolcu kızlar Bornova’nın gururu
  • 28 Ağustos 2016 09:15

Bornova Belediyespor Küçük Kız Hentbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu. Yeşil-beyazlı oyuncular bu başarılarını, İzmir’de derece yapan Minik ve Yıldız Kız Takımlarının sporcuları ile birlikte kutladı. Bu mutlu günlerinde onları Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da yalnız bırakmadı. Başkan Atila, Bornova’nın adını duyuran sporcuları ile gurur duyduklarını söyledi.

Bornova Belediyespor’un kız hentbol takımları, bu yıl üç kategoride kazandığı başarılarla Bornova’nın gururu oldu. Küçük Kız Takımı Türkiye üçüncüsü olma başarısını gösterirken, Minik Kız Takımı İzmir ikinciliğini, Yıldız Kız Takımı ise İzmir üçüncülüğünü elde etti. Yeşil – beyazlı ekibin 2002 doğumlu 6 sporcusu da Ağustos Ayı sonunda İzmir’de düzenlenecek olan U15 Milli Takım Kampına davet edildi. Bu üç takımın sporcuları ile aynı branşta eğitim alan spor okulu öğrencileri, başarılarını Başkan Olgun Atila’nın da katıldığı gecede kutladı. Pınarbaşı’nda düzenlenen yemekte sporcuların mutluluğuna aileleri, meclis üyeleri ve spor kulübü yöneticileri de ortak oldu.

Çocuklarımız umut ve ışık veriyor

Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadı, hizmete açılan Atatürk Spor Kompleksi gibi yatırımlarla sporun başkenti olma yolunda ilerlediklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova Belediyesi olarak bizim amacımız çocuklarımızın hem eğitim hem de spor hayatlarına en iyi şekilde devam etmeleri. Onlara iyi bir gelecek hazırlamak önce anne ve babalarının sonra da bizlerin görevi. Çocuklarımızla ne kadar övünsek azdır. Onların başarıları bize sonsuz mutluluk veriyor. Geleceğe bakışları ise hepimiz için umut ve ışık oluyor.” diye konuştu.

Hedef Türkiye Şampiyonluğu

İzmir ikincisi olan Bornova Belediyespor Küçük Kız Hentbol Takımı, önce İzmir’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası Yarı Finalleri’nde mücadele etti ve tüm maçlarını kazanarak Alanya’daki 2001 doğumlu Küçükler Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkını kazandı. 22-27 Haziran tarihleri arasında 16 takımın yarıştığı turnuvada yenilgi almadan dörtlü final grubuna kadar kaldı. Yarı final maçını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile oynayıp ilk yenilgisini alan Bornova Belediyespor, Kastamonu Artsam Koleji’ni geçerek Türkiye 3. sü oldu. Tamamı 2002-2003 doğumlu oyunculardan kurulu bir ekiple 2001 doğumlu sporculardan oluşan takımlara karşı böylesi bir başarı elde eden Yeşil-Beyazlı kızların gelecek yılki hedefi Türkiye Şampiyonu olmak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.