Hedef ‘Daha temiz bir Buca’ yaratmak

Hedef ‘Daha temiz bir Buca’ yaratmak
  • 13 Nisan 2016 09:45

Buca’da ilk yeraltı çöp konteynerinin montajı Menderes Caddesi’nde yapıldı. Buca Belediyesi ,halk sağlığını korumak, pis koku ve görüntü kirliliğini engellemek amacıyla çöp konteynerlerini yeraltına alma çalışmalarına Buca’nın ana arteri Menderes Caddesi’nde başladı. Trafik yoğunluğu, amortisman ve mazot giderlerinde de tasarruf sağlayacak projenin 50 bölgede 100 adet olarak planlandığını ve 5 etap halinde ilerleyeceğini açıklayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, birinci etap olarak değerlendirilen Menderes ile Mehmet Akif Caddelerinin kesişme bölgesini 1 Mayıs’ta kullanıma açacaklarını söyledi.

İlçede yaşayan vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, çöpleri yeraltına almaya başladı. ‘Daha Temiz Bir Buca’ yaratma ilkesiyle düzenli olarak yürüttüğü temizlik projelerine yenilerini ekleyen Buca Belediyesi, ilçede halk sağlığını korumak ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için planladığı yeraltı çöp konteyner sisteminin ilk montajını Menderes Caddesi’nde yaptı. Başkan Piriştina, her biri 5’er bin metreküp kapasiteli yeraltı çöp konteynerinin yerleştirilmesi sırasında çalışmayı merak eden vatandaşlara sistemi tek tek anlattı.

Hedef ‘Daha temiz bir Buca’ yaratmak

Yapımı 5 etap olarak ilerleyecek projenin 1 etabı; Menderes Caddesi’nin Mehmet Akif Caddesi ile kesişme noktasına kadar 2 etabı; Şirinyer Merkez-Heykel arasını, 3 etap; Özmen Caddesi ( Çevik Bir Meydanı dahil) Üçkuyular’a kadar alanı,  4 etap; 63 Sokağı, 5 etap ise Doğuş Caddesi’nde planlanıyor.

50 bölgeye kurulacak 100 adet yeraltı çöp konteyneri ile çöplerin sokak hayvanları tarafından dağıtılması, koku ve haşere üremesinin de önüne geçilmiş olacak.

Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleri için hayata geçirilen projenin ilk montaj çalışmalarına katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sistemin halk sağlığının korunması ve görüntü kirliliğinin engellemesinin yanı sıra amortisman ve mazot giderlerinde tasarruf sağlayacağını, konteynerlerin yer üstüne yer almasından dolayı oluşan trafik sorununun da önüne geçileceğini söyledi. Başkan Piriştina,” Modern bir kentin uyanışında olmazsa olmaz bir projeydi. Atıkları toplamak için 8 defa girilen caddelere artık bir kez girilecek. Çağdaş, hijyen, ekonomik ve trafiği rahatlatıcı bir projeyi hayata geçirmenin ve Buca’ya verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.