HDP İzmir İl Eşbaşkanı Adliyeye Sevk Edildi

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Adliyeye Sevk Edildi
  • 11 Ocak 2016 13:42

İzmir’de, Paris’te öldürülen PKK’lı kadınlar ile Silopi’de öldürülen kadınlar için basın açıklaması yapmak isteyen kadın koordinasyonu üyelerine polis müdahalesi sonucu gözaltına alınan 29 kişiden 5’i serbest bırakıldı. Aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan’ın da bulunduğu 24 kişi ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kadınlar, Paris’te öldürülen PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez ile Silopi’de öldürülen üç HDP üyesi kadın için basın açıklaması yapmak istedi. Polis uyarının ardından müdahale etti. Çevik kuvvet ve sivil polis ekiplerinin müdahalesinde, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan’ın da bulunduğu 25’i kadın 4’ü erkek toplam 29 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan 29 kişiden 5’i savcının talimatıyla serbest bırakıldı, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan’ın da bulunduğu 24 kişi ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.(dha)

Bu haber ilgini çekebilir ->  “İğne Deliğinden Bornova” sergisi büyük ilgi gördü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.