Hatay’a 3 Fonksiyonlu Otopark

Hatay’a 3 Fonksiyonlu Otopark
  • 10 Şubat 2016 10:21

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli bölgelerindeki artan ihtiyacın karşılanması amacıyla yeni otopark projelerine hız verdi. Kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla proje ve imalatlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin, Hatay bölgesinin ikinci otoparkını Çankaya Mahallesi’ne (Uşak-i Zade Muammer Bey Sokağı)  yapmak için 26 Şubat’ta ihale gerçekleştireceği bildirildi.

8 katlı ve 440 araç kapasiteli otoparka, aralarında yaklaşık 22 metre kot farkı bulunan 143 (Bahattin Tatış) Sokak ile 141 Sokak’tan ayrı ayrı girişler yapılacak. Otopark içerisindeki asansörlerden hem otoparka gelenler hem de çevre halkı, engelli ve yaşlı vatandaşlar faydalanabilecek. Böylece aralarında büyük kot farkı bulunan iki sokak arasında kolay erişim de sağlanmış olacak.

Hatay'a 3 Fonksiyonlu Otopark

Otopark üstünde manzara keyfi

8 katlı olarak yapılacak yeni otoparkın en üst bölümü 141 Sokak’ın yol kotuna dayanacak. Burada vatandaşlara hoş bir sürpriz hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, otoparkın çatısında çevre halkının kullanımı için seyir terası, oturma alanları ve süs havuzu eşliğinde deniz manzarası izleme olanağı sunacak. Toplam 15 bin metrekare alanda oluşturulacak otoparkta engeliler için 21 araç yeri bulunacak.

Alaybey’e 6 katlı otopark ihalesi yapıldı

Karşıyaka Alaybey bölgesinin otopark ihtiyacını karşılamak için de düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, “Alaybey Katlı Otoparkı” için yapım ihalesi gerçekleştirdi. Karşıyaka Hidayet Erzeybek Sokak’ta mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Tansaş bina alanına yapılacak olan 6 katlı ve 635 araç kapasiteli otopark yapılacak. Alaybey Katlı Otoparkı’nda engelli vatandaşlar için 34 araç yeri ayrılacak.

Hatay'a 3 Fonksiyonlu Otopark

3 otopark daha geliyor

Alsancak ve civarının otopark ihtiyacının karşılanması için daha önce Alsancak Atatürk Spor Salonu önü yeraltı otoparkı,  Kültürpark Yeraltı Otoparkı ve Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı’nı hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın otopark ihtiyacı için de Askeri Hastane 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde “Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı”nı yaşama geçirmişti.

Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı inşaatını da büyük bir hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda çalışıyor. 150 araçlık yeraltı otoparkının üst kısmı gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanları ile Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getiriliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Alabey’de ikinci, Karabağlar ve Yeşilyurt’ta birer adet olmak üzere toplam 3 adet otopark için de düğmeye bastı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.