Halkapınar Nefes Alacak

Halkapınar Nefes Alacak
  • 2 Nisan 2016 10:14

Bir dönem bitpazarı olarak da kullanılan Halkapınar’daki boş arazi Konak Belediyesi’nce yürütülen çalışmalar tamamlandığında çiçek ve ağaçlarla kaplı yemyeşil bir alana dönüşecek.

Kent görünümünü güzelleştirecek projeleri adım adım uygulayan Konak Belediyesi, Halkapınar Mahallesi ile Gıda Çarşısı arasında kalan 27 bin 105 metrekarelik boş arazide yürüttüğü yol yapım ve çevre düzenlemesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin hummalı çalışmaları neticesinde bölgenin araç ve yaya trafiğine nefes aldıracak yeni sokaklar oluşmaya başladı. İzmir’in en yoğun ticari hareketliliğinin yaşandığı bölgede esnafın yoğun olarak kullandığı 1004 Sokak’a paralel uzanan, araç trafiği ve bulunduğu konumla neredeyse ana cadde işlevi gören 1201 Sokak’ı birbirine bağlayan yolun yapımı sürüyor. Yaklaşık 300 metre uzunluğundaki sokakla beraber, yeni düzenlemeyle 1201/6 ve 1201/7 sokakları da bölgeye kazandırılacak.

Halkapınar Nefes Alacak

YEŞİLE BÜRÜNECEK

Kaldırım ve bordürlerin döşenmesiyle tamamen ortaya çıkacak olan sokaklar, daha sonra asfaltlanarak trafiğe hazır hale gelecek. Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları başlayacak. Kapsamlı düzenlemeler sonunda bölge yeni bir yeşil alana sahip olacak. Yaklaşık 15 bin metrekare alanda yapılacak peyzaj çalışmasıyla birlikte arazinin yarısından fazlası yeşil alana dönüşecek. Ulaşım kolaylığının yanı sıra yol kenarlarında yer alacak çim alanlar, çalı grupları, ağaçlar ve mevsim çiçekleri sokaklardan geçenlerin nefes almasını da sağlayacak. Geçmişte bitpazarı esnafının tezgah açtığı, çamura ve toza sebep olan arazi yürütülen hummalı çalışmaların tamamlanması ile birlikte kent sakinleri için yeni bir oksijen kaynağı olacak. Ayrıca bölgeye esnafın ihtiyacını karşılaması için iki adet otopark ile sokaklar üzerine otopark cepleri de yapılacak.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Görkem Duman, mezun olduğu üniversitede gençlerle buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.