Halfeti’nin el sanatları Buca’da sergileniyor

Halfeti’nin el sanatları Buca’da sergileniyor
  • 9 Mart 2017 10:33

Buca Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Halfetili kadınlar muhteşem el sanatlarını Bucalılarla buluşturdu. Halfeti Halk Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile Halfetili kadınların sedef kakma, kabak abajur, keçe yünden resim ve mozaik gibi unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını uygulayarak yarattığı eşsiz eserler Belediye Hizmet Binası’nda sergilenmeye başladı. Doğudan Batıya Kültür Mozaiği Sergisi’ni ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Halfetili kadınların hünerli ellerinden çıkan eserleri hayranlıkla izledi. 

 

Buca Belediyesi, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinden gelen kadınların unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarıyla oluşturduğu “Doğudan Batıya Kültür Mozaiği” sergisini ağırlıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Halfetili kadınların muhteşem el sanatlarını Bucalılarla buluşturmak amacıyla düzenlenen sergi Buca Belediyesi Hizmet Binası girişinde ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Halfeti Halk Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile Halfetili kadınların sedef kakma, kabak abajur, keçe yünden resim ve mozaik gibi unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını uygulayarak yarattığı eşsiz eserler Bucalıların büyük beğenisini kazandı. Halfetili kadınlar muhteşem el sanatlarını yaratış süreçlerini de uygulamalı olarak Bucalılara tanıttı. 

Sergiyi ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilginç sanat eserlerini tek tek inceledi. Eserlere hayran kalan Başkan Piriştina’ya Halfetili kadınlar kabak abajur, mozaik tablo ve sedef kakma isimlik hediye etti.   

Bu haber ilgini çekebilir ->  BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI DR. TANJU ÇELİK’İN 1 MAYIS MESAJI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.