GÜVEN “AKP GREVDEN RANT SAĞLAMA PEŞİNDE”

GÜVEN “AKP GREVDEN RANT SAĞLAMA PEŞİNDE”
  • 14 Kasım 2016 13:26

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İZBAN’ da başlayan grevle ilgili açıklamalarda bulunarak, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın yaptığı  açıklamalar cevap verdi ve Sendikaya seslendi..

Güven ” Sayın AKP İl Başkanının konuya dahil olma isteği, siyasi rant beklentisi sonucudur. Daha en başta AKP İktidarı ve İl Başkanı isteseydi bu grev olmazdı” dedi. Güven açıklamasında şunları kaydetti.

İZMİR’DE GREV ADETA TEŞVİK EDİLİYOR

İZBAN grevi 6 gündür devam ediyor.bu süreçte siyasilerin müdahil olmadığı İZBAN yönetim kurulu ile sendikanın muhatap olduğu karşılıklı görüşme ve pazarlıkların devam ettiği,zamanın uzamasıyla da  İZBAN kullanan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin artmasına neden olduğu görülmektedir. İZBAN yönetimi % 50 DDY, % 50 İzmir Büyükşehir Belediyesinden oluşmakta olup,  bu yıl başkanlıkta  DDY’dedir. Dolayısıyla bu grevin sonlanmasında anlaşmanın sağlanmasında yönetim ağırlığı DDY’dir. Ayrıca, başta İstanbul ve Ankara belediyelerinde bu grev konuları hiç gündeme gelmemekte, çünkü hükümet bu durumlarda müdahale ederek grev yapılmasına engellemektedir. İzmir şehri olunca işler değişmekte, grevin oluşması adeta teşvik edilmektedir. Bu ay açıklanan hükümet zamlarında ilk altı ay yüzde 3, sonraki 6 ay yüzde 4 olarak ilan edilmiştir. İZBAN’ da yüzde 12 olan zam Belediyenin gayretleriyle yüzde 15’ e çıkarılmıştır.

SENDKANIN DAHA DUYARLI OLMASINI BEKLİYORUZ

Açıklamasında İZBAN çalışanlarına ve Sendikaya da seslenen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven “Ayrıca İZBAN çalışanları kamu hizmeti yapmaktadır. Halkın zarar görmesini engellemek amaçlı hizmetini kısmen de olsa devam ettirmeliydi. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde çalışırsın azaldığı saatlerde işi bırakırsın ya da yavaşlatırsın.Bunu yaparken hem talebini iletirsin hem de halktan destek alırsın.Grev yapıyoruz diye hastaneyi kapatırsan hastalar ölür.İZBAN’ ı kapatırsan senin gibi emekçi on binlerce kişi işine gidemez.Belki bir kısmı işinden olur veya başka zararlar görür.Halkın zarar gördüğü yerde toplumsal destek sağlayamazsın.Onu için sendikanın daha duyarlı ve dikkatli olmasını bekliyoruz” dedi.

AKP GREV’DEN RANT SAĞLAMA PEŞİNDE

AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın İZBAN grevinden siyasi rant beklentisi olduğunu savunan Güven “Sayın AKP İl Başkanının konuya dahil olma isteği, siyasi rant beklentisi sonucudur. Daha en başta iktidar AKP ve İl Başkanı isteseydi bu grev olmazdı.Bu aşamada  AKP İl Başkanının DDY yetkilileriyle,hükümetle görüşerek bu grevin yapılmasına meydan vermezdi işte o zaman görevini yapmış olurdu. Çok açık ki, AKP bu grevi kullanarak rant sağlama peşinde. Şimdi yanlış algı yaratılarak Aziz KOCAOĞLU ve İzmir  Büyükşehir Belediyesi bu işin sorumlusu gösterilmeye çalışılmaktadır. Aziz KOCAOĞLU’NUN İZBAN Yönetim Kurulunda görevi yoktur.Bu görüşmeler İZBAN Yönetim Kurulu tarafından yapılmakta olup bu yönetimin başkanı DDY temsilcisidir. İzmir  Büyükşehir Belediyesi her zaman olduğu gibi emekçilerine sahip çıkmıştır ve her zaman da İzmir halkının çıkarlarını savunmuştur.Bir an önce grevin bitmesi için, İZBAN ve sendikanın tarafların konuşarak bu işe son vermeleri ve İzmir halkının daha rahat ve kolay ulaşıma bir an önce kavuşmaları CHP İl Başkanlığının dileğidir” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.