Güven, 23 Aralık’a Çağırdı

Güven, 23 Aralık’a Çağırdı
  • 21 Aralık 2016 17:15

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven yaptığı çağrıyla, tüm İzmirlileri 23 Aralık’ta Menemen’de , Menemen Belediyesi tarafından düzenlenecek olan, Devrim Şehidi Kubilay’ı Anma yürüyüşü ve törenlerine katılmaya davet etti.

23 Aralık 1930 tarihinde Menemen’de Şeriat isteyenlerin başlattıkları isyanı bastırmaya çalışırken şehit olan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilişinin 86. yıldönümü sebebiyle Menemen Belediyesi tarafından düzenlenecek törenlere CHP İzmir’den katılım çağrısı geldi. ” Tüm Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri ve Türkiye sevdalılarını Şehidimiz Kubilay’ı anma törenlerine katılmaya çağırıyorum. İzmir’in Şehitlerine, vatanına nasıl sahip çıktığını herkese gösterelim” dedi. Güven şunları söyledi.

CHP Tam Kadro Menemen’de

Bugün dahi uzantılarını gördüğümüz, iktidarın göz yumduğu, hatta 15 Temmuz’a kadar işbirliği içinde olduğu zihniyetin 1930 yılında katlederek şehit ettiği cumhuriyet subayımız Kubilay’ı bu yıl yapılacak törenlerle bir kez daha anacağız. Bu seneki törenler, ülkemizin içinde bulunduğu durum, terör belasına verdiğimiz şehitlerimiz sebebiyle çok daha önemli ve anlamlı bir hale geldi. Bu sebeple CHP olarak bu yılki törenlere katılımı çok daha önemsiyoruz. Biz il örgütümüz olarak tüm ilçe başkanlıklarımızla bu törenlere tam kadro katılım sağlayacağız. 23 Aralık Cuma günü saat 09.30’da Menemen Belediyemizin organize edeceği , ve şehir stadı önünden başlayacak olan,Demokrasi ve Laiklik yürüyüşüne katılarak, Şehidimiz Kubilay’a yani Yıldıztepe’ ye yürüyeceğiz. Bu yürüyüş son zamanlarda kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi anmak ve onlara minnetimizi göstermek için sessiz bir yürüyüş olacak. Yıldıztepe’deki törenlerin ardından da, yine Menemen belediyemizin, Gölpark tesislerinde gerçekleştireceği, 1’inci Kubilay Kitap Fuarı’na katılım sağlayacağız.

Bu Yürüyüş İzmir’in Onur Madalyası Olacak

İstanbul ve Kayseri’de yaşanan hain terör saldırılarında 1 hafta içinde 57 Şehit verildiğini hatırlatan CHP İzmir İl Başkanı Güven “Bu kadar kısa zamanda hain terör saldırılarında bunca şehit vermişken, hepimiz ülkemizin içine sokulduğu bu savaş ortamından acı bir şekilde etkilenirken Kubilay’ı anma törenlerimiz, bu ülke için canını vermiş tüm şehitlerimizi anma törenlerine dönüşmüş durumda. İzmir’in şehitlerine, cumhuriyete, kardeşliğe, barışa, demokrasiye nasıl sahip çıktığını 23 Aralık Cuma günü başlayacak yürüyüşte göstereceğimize yürekten inanıyorum. Bu yürüyüş birbirimize sarılmamız, terörün amacına ulaşamayacağını göstermemiz açısından da çok önemli bir fırsat. Tüm İzmirli vatandaşlarımız, Atatürkçüleri, ülkenin gidişatından ve içine sokulduğu kaos durumundan rahatsız olan tüm yurttaşlarımızı, 23 Aralık Cuma günü saat 9.30’da Menemen Şehir stadı önüne bekliyoruz. Bu yürüyüş ve anma törenlerine katılım İzmir’in onur madalyası olacak, İzmirlilerin tüm ülkeye birlik beraberlik ve teröre boyun eğmiyoruz haykırışı olacaktır. Bir kez daha tüm vatandaşlarımızı Şehit Asteğmen Kubilay’ı anma törenlerine katılmaya çağırıyorum. Bu bağlamda, cumhuriyet uğruna canını veren Asteğmen Kubilay’ı , onunla birlikte şehit olan bekçiler Hasan ve Şevki’yi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.