Gümrükçü’den miting gibi açıklama

Gümrükçü’den miting gibi açıklama
  • 4 Ocak 2018 12:21

CHP İzmir’de gözler 7 Ocak’ta gerçekleştirilecek il kongresine çevrildi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yaptığı bir açıklama ile adaylığını duyuran Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü bugün de miting gibi bir açıklama ile adaylığını resmen ilan etti. Gümrükçü ve beraberindeki çok sayıda partili önce Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakırken devamında ise Gençlik Marşı’nı söyleyerek, ‘Yürüyelim arkadaşlar’ diyerek, il binasına gidip burada bir basın açıklaması düzenledi.
Gümrükçü'den miting gibi açıklama
Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran ve Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da Gümrükçü’ye destek verdiler.

Kalabalık il başkanlığındaki salona sığmazken Gümrükçü “Bana arkanda kim var diye soruyorlar. İşte tüm örgüt arkamda” dedi.

Rehberimiz Atatürk, Kitabımız Nutuk

Gümrükçü konuşmasına “7 Ocak için bir yolculuğa çıktık. Mahallesinden delege seçtirilmeyen, ilçe yönetimlerinde başarsız kılınan ama CHP iktidarı için mücadeleden uzak kalmayan sizlerin sesiniz olmak için aday olduk. Bizim mücadelemiz tarihi bir mücadele. Türkiye’nin birliği, ülkenin bütünlüğü için Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini yaşama ve şayatma mücadelesidir. Bzim arkamızda siz varsınız. Bizim arkamızda Mustafa Kemal Atatürk var. Kuva-i Milliye kahramanları var. İsmet İnönü’ler var. Bizim arkadamızda Deniz Gezmiş’in ruhu var. Kerbela’da şehit edilenlerin ruhu var. Bizim arkamızda hiçbir sermaye grubu yok. Bizim arkamızda kamu gücü yok. Bizim arkamızda sadece ve sadece örgütün gücü var. Rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk, kitabımız Nutuk. Mücadelemizi buradan alıyoruz.” diye başladı.

Emekse emek !

2003 yılında Alaattin Yüksel’in yönetiminde yer aldığı fotoğrafı gösteren Gümrükçü “18 yaşında üye olduğum partimin ilçe yönetimleri, gençlik kolları, il yönetimlerinde görev yaptım. Artık 30 ilçesini bildiğim karış karış gezdiğim, tarlada çalışanlarını, parti için koşturanlarını ve fabrikada çalışanlarını gördüğüm bu izmir’de il başkanlığında sizlerin de onayıyla ben de varım dedim. İşte 2003 yılı yönetim kurulu… Emekse emek. 21 yaşında bir Utku Gümrükçü var. Arkasında kim var? Alın işte size örgüt. Alın emek alın gençlik. Bu partide beni siz büyüttünüz, var ettiniz. 7 Ocak’ta örgütün özgür iradesiyle kimsenin dayatmasıyla değil o sandıkta çiçekler açacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da pazaryeri seferberliği

Örgütün sesi olmaya adayız

Gümrükçü “Biz sizinle hep birlikte 2019 belediye seçimini değil, cumhurbaşkanlığını nasıl kazanırız onun çalışmasını yapacağız. Bizim kavgamız yerel seçim mücadelesi değil. Bu kongre kimsenin belediye başkanlığı yarışı değil. İzmir’in parti emekçileri, sendikacıları burada. Partiye değer vermiş kadınlarımız burada, hepsini saygıyla selamlıyorum. Aday olmuş ama umduğunu bulamamış fakat CHP’den vazgeçmemiş yoldaşlarımız burada. Biz sizlerle birlikte büyük mücadele yapacağız. Ben bu kongrede hiçbir belediye başkanıyla yarışmıyorum. Örgütün sesi olmaya adayız. Sizinle birlikte varız. CHP’nin birliğe beraberliğe ihtiyacı var, dayatmalara değil. Biz Atatürk’ün dediği gibi hürriyet ve istiklal benim karakterimdir diyenleriz. Hep birlikte 7 Ocak’ta sandıktan çiçekler açacak. 2019 Kasım’ında İzmir’in dağlarında çiçekler açsın diyoruz. İzmir kurtuluş savaşının başladığı yer. Bugün değilse ne zaman? Bu parti değişecekse alın teri dökenlerin sözü olacaksa biz varız, hep birlikte bu İzmir’i kucaklayacağız” dedi.

Aday olmasa..

Rakiplerinden Deniz Yücel ile ilgili de konuşan Gümrükçü “Deniz benim kardeşim, mücadele arkadaşım, yoldaşım. Kendisini çok seviyorum. O da beni çok seviyor biliyorum. Geçen kongrede yönetim kurulunda oyunu bana verdi. Aday olmasaydı yine oyu benim olurdu” açıklamalarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.