Gümrükçü’nün beraat sevinci

Gümrükçü’nün beraat sevinci
  • 1 Temmuz 2019 17:57
FETÖ kumpası olan Ergenekon davasında 12 yıl sonra karar çıktı. Karardan beraat eden Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 235 sanıklı Ergenekon davasında mahkeme, aralarında Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Tuncer Kılınç, Şener Eruygur, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Mustafa Balbay, Bedrettin Dalan, Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu tüm sanıklar hakkında örgüt kurmak, yönetmek ve üyelik suçundan beraat kararı verilmesine hükmetti. Sanıklar arasında yer alan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kararı sosyal medya paylaşımı ile yorumladı.

12 Haziran 2007’de İstanbul Ümraniye’deki bir gecekonduda el bombalarının bulunmasıyla başlayan kumpas süreci 4 bin 403 günün ardından bugün resmen sona erdi. Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı davada mahkeme, “Ergenekon örgütünü kurma”, “yönetme” suçundan tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

GÜMRÜKÇÜ DE BERAAT ETTİ

Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü diğer sanıklarla birlikte beraat sevinci yaşadı. Mahkemenin kararını açıklaması üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü, “Ergenekon davası sonunda benim için beraat ile sonuçlandı. 11 yıl süren yargılama sürecinde yanımızda olan tüm dostlara teşekkürü borç bilirim. Bu süreçte “hukuk yetmezliği” sonucu aramızdan ayrılan Türkan Saylan, İlhan Selçuk ve nice büyüklerimizi saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Gümrükçü'nün beraat sevinci

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başdaş, “Konak’ın taşınmazları gasp edildi, konuyu yargıya taşıyacağız”
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.